Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 29 august - 4 septembrie

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-29-august-4-septembrie

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 29 august - 4 septembrie. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea in perioada 29 august - 4 septembrie!
 
Caracteristici meteorologice
Intervalul se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod obisnuit, chiar caniculara, in aproape toate regiunile.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 19...30°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C, la nivelul intregului teritoriu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre 26...37°C, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 12...23°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Sub aspect pluviometric, se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, dar si torentiale, insotite de descarcari electrice si intensificari ale vantului, izolat cu aspect de vijelie. 
 
Totodata, cantitatile de apa pot fi mai insemnate, iar local vor fi conditii de producere a grindinei.
 
Caracteristici agrometeorologice
In stratul de sol 0-20 cm ogor, se vor inregistra deficite de umiditate, seceta pedologica fiind moderata, puternica si extrema in Dobrogea, pe suprafete agricole extinse din Moldova, Muntenia si Oltenia, local in nordul, nord-vestul si vestul Banatului, centrul, estul si izolat sudul Transilvaniei, nordul Crisanei. 
 
In Maramures, local vestul si sudul Crisanei, nordul, sudul, sud-vestul, centrul si izolat sud-estul Transilvaniei, nord-estul Banatului, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei si al Moldovei, aprovizionarea cu apa a solului se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe terenurile agricole unde se va mentine fenomenul de seceta pedologica cu diferite grade de intensitate, procesele de coacere si maturare la speciile de camp vor fi fortate, semnalandu-se ingalbenirea/uscarea partiala si totala a aparatului foliar, procent ridicat de boabe sistave la porumb si seminte seci la floarea-soarelui, determinand astfel extinderea suprafetelor unde culturile vor fi compromise partial/total. 
 
Totodata, in plantatiile pomi-viticole se vor semnala fructe subdimensionate si deshidratate, precum si caderea prematura a acestora. 
 
Sub aspect fenologic, floarea-soarelui isi va finaliza maturitatea in ceara (90-100%), plantele aflandu-se la maturitate deplina (10-100%) si recoltare, la nivelul intregii tari. 
 
Cultura de porumb isi va continua maturitatea in lapte (70-100%), ceara (60-100%) si deplina (40-100%), iar in semanaturile efectuate in epoca optima se vor extinde lucrarile de recoltare.
 
In majoritatea bazinelor specializate sfecla de zahar se va afla la ingrosarea axei hipocotile si acumularea zaharului in radacina.
 
La cartoful pentru consum ajuns la maturitatea tehnologica vor predomina fazele de crestere a tuberculilor, uscare a vrejilor si recoltare. 
 
Speciile pomicole din toate plantatiile vor parcurge acumularea zaharului, coacerea fructelor si recoltarea la speciile timpurii. 
 
In cea mai mare parte a podgoriilor, la vita-de-vie se va semnala cresterea/coacerea boabelor, precum si recoltarea la soiurile de masa. 
 
Lucrǎrile agricole in camp se vor desfǎsura in general in conditii bune, exceptand zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Recoltarea, transportul si depozitarea produselor agricole de sezon;
  • Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale;
  • Continuarea lucrǎrilor de arat si pregǎtirea patului germinativ in vederea insǎmantǎrii speciilor de toamnǎ (rapitǎ, orz si grau) in epoca optimǎ, indeosebi pe terenurile cu o aprovizionare satisfacatoare cu apǎ a solului in stratul arabil (0-20 cm);
  • Efectuarea lucrarilor de intretinere la speciile de camp, pomii fructiferi si vita-de-vie. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016