Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 3-9 noiembrie 2020

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-3-9-noiembrie-2020

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 3-9 noiembrie 2020. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Vremea calda de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de racire treptata, in majoritatea regiunilor agricole.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 5...15°C in primele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1...5°C si 4...12°C in a doua parte a perioadei, limite apropiate de mediile multianuale, la nivelul intregii tari.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 8...18°C, in aproape toate zonele de cultura.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre 0...8°C la scara intregului teritoriu agricol, valori mai scazute (-3°C) fiind posibile in depresiuni, unde izolat vor fi conditii de producere a brumei.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va oscila intre 7...15°C in zonele de campie, favorabila desfasurarii proceselor vegetative ale culturilor de toamna semanate pana in prezent.
 
Sub aspect pluviometric, se intrevad ploi locale in aproape toata tara, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de apa in stratul de sol 0-20 cm, se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii. 
 
Continutul de umiditate din sol va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in Dobrogea, local nordul, nord-estul si estul Munteniei, estul si izolat sud-vestul Olteniei, sud-estul Moldovei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Procesele de crestere si dezvoltare ale speciilor de toamna (rapita, orz si grau) vor evolua pe ansamblu normal in majoritatea regiunilor agricole ale tarii, iar in depresiuni, ritmurile de vegetatie vor fi mai lente si izolat chiar stagnate temporar, in special in estul Transilvaniei. De asemenea, conditiile agrometeorologice vor fi favorabile proceselor de calire, atat a cerealierelor de toamna, cat si a speciilor pomi-viticole. 
 
Orzul si graul de toamna, functie de data semanatului isi vor continua germinarea (80-100%), rasarirea (50-100%) si aparitia frunzei a treia (10-100%) pe aproape intreg teritoriul agricol. 
 
Cele mai avansate in vegetatie vor fi cerealierele semanate in epoca optima din sudul si vestul tarii, unde local, se va putea inregistra faza de infratire (10-15%).
 
Rapita infiintata in perioada optima din Dobrogea, Muntenia, Moldova si Crisana va parcurge infrunzirea (6-11 frunze), iar in culturile tardive se vor inregistra rasarirea (20-100%) si cresterea aparatului foliar (5-9 frunze).
 
La sfecla de zahar se vor finaliza lucrarile de recoltare, in toate bazinele specializate. 
 
Speciile pomi-viticole vor parcurge maturarea lemnului/coardelor, ingalbenirea si caderea fiziologica a frunzelor, in majoritatea plantatiilor.
 
In zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de sezon se vor efectua in conditii relativ bune.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor agricole de resturile vegetale;
  • Efectuarea araturilor adanci de toamna;
  • Aplicarea ingrasamintelor pe baza de azot si fosfor la culturile de toamna semanate in perioada optima;
  • Lucrari de intretinere (tratamente fito-sanitare, taieri de intretinere, araturi, etc.) in plantatiile pomi-viticole. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016