Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 3 -9 octombrie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-3-9-octombrie-2012

Perioada 03 - 09 octombrie 2012 se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod normal, in majoritatea regiunilor agricole, informeaza buletinul agrometeorologic emis saptamanal de Administratia Nationala de Meteorologie.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 14...26 grade Celsius, valori mai ridicate cu 1...11 grade Celsius, comparativ cu mediile multianuale, pe aproape intreg teritoriul agricol. Temperatura maxima a aerului se va situa intre 20...32 grade Celsius, la scara intregii tari.

Temperatura minima a aerului se va incadra intre 7...20 grade Celsius, in cea mai mare parte a zonelor de cultura, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiuni.

Regimul termic mediu diurn al solului la adancimea de 5 cm va prezenta valori cuprinse intre 17...29 grade Celsius, optime parcurgerii proceselor de germinare, rasarire si infrunzire, precum si continuarii semanatului la culturile de toamna. Se intrevad ploi locale, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, in cea mai mare parte a tarii.

In cultura graului de toamna, continutul de apa in stratul de sol 0-20 cm, va prezenta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata si izolat puternica si extrema, in majoritatea regiunilor agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe suprafete extinse din Muntenia, Transilvania, local in estul, centrul si vestul Moldovei, estul Maramuresului si al Banatului, rezerva de umiditate din sol se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim.

Pe fondul regimului termic mai ridicat din aer si sol, ritmurile de crestere si dezvoltare la culturile de rapita, orz si grau de toamna semanate pana la aceasta data, vor evolua pe ansamblu normal, indeosebi pe arealele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului.

Totodata, pe suprafetele cu deficite de umiditate in sol, procesele de coacere si maturare la speciile prasitoare, pomi fructiferi si vita de vie, vor fi in continuare stanjenite.

Sub aspect fenologic, porumbul se va afla la maturitatea tehnologica (70-100%), continuandu-se totodata recoltarea, la nivelul intregii tari. in centrul, vestul si estul tarii, sfecla de zahar va inregistra ingrosarea axei hipocotile concomitent cu acumularea zaharului in radacina, iar la cartof se vor extinde suprafetele recoltate.

In majoritatea plantatiilor, la pomii fructiferi se va continua maturarea fructelor, acumularea zaharurilor si recoltarea la soiurile de sezon.

Vita de vie se va afla predominant la maturarea boabelor/lemnului, ingalbenirea si caderea frunzelor, precum si recoltarea. Functie de data semanatului, cultura de rapita va parcurge fazele de germinare-rasarire (10-70%) si aparitia primelor frunze (10-30%), iar la orzul si graul de toamna se vor semnala germinarea-rasarirea (10-30%) si aparitia primelor frunze, continuandu-se totodata lucrarile de semanat.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016