Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 30 decembrie 2020 - 5 ianuarie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-30-decembrie-2020-5-ianuarie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 30 decembrie 2020 - 5 ianuarie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
In acest interval va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod obisnuit, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -1...13°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...11°C, in aproape toata tara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va oscila intre 4...17°C, in cea mai mare parte a teritoriului agricol.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -6...9°C, cele mai scazute valori inregistrandu-se in depresiuni, unde vor fi conditii de producere a inghetului superficial la suprafata solului.
 
Se intrevad ploi locale, cu caracter de aversa, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, iar izolat, cantitatile de apa pot fi mai insemnate. De asemenea, in zonele joase si de lunca vor fi conditii de producere a cetii, asociata cu burnita.
 
Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de apa pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol al tarii. 
 
Local in estul, sud-estul si centrul Dobrogei, continutul de umiditate din sol va prezenta valori scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata si puternica.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe fondul regimului hidro-termic favorabil din aer si sol, ritmurile vegetative la culturile de toamna se vor desfasura in general normal in majoritatea regiunilor, iar in zonele depresionare nordice si centrale, procesele de crestere si dezvoltare ale plantelor vor evolua lent.
 
Culturile de orz si grau de toamna vor parcurge rasarirea, aparitia frunzei a treia si infratirea (35-100%). Starea de vegetatie a plantelor va fi in general medie si buna, respectiv medie si slaba in semanaturile tardive si pe suprafetele agricole cu deficite de umiditate in sol.
 
Sub aspect fenologic, rapita se va afla la infrunzire, plantele avand in medie 9-13 frunze, in cea mai mare parte a tarii.
 
In majoritatea plantatiilor, pomii fructiferi si vita-de-vie isi vor continua stadiul de repaus vegetativ. 
 
Lucrarile agricole specifice (eliberarea terenurilor de resturile vegetale ,araturi, fertilizari, etc.) se vor putea efectua doar in zilele fara precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea verificarii sistematice a viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a elementelor de rod la pomii fructiferi si vita-de-vie;
  • Aplicarea ingrasǎmintelor minerale pe baza de fosfor si potasiu la speciile de toamnǎ semanate in epoca optima;
  • Efectuarea lucrǎrilor de intretinere in plantatiile pomicole si viticole. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016