Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 31 mai - 6 iunie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-31-mai-6-iunie-2012

Vremea normala de la inceputul perioadei 31 mai - 06 iunie 2012 va intra intr-un proces de incalzire, devenind mai calda sub aspect termic, in aproape toata tara. Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 12...22 grade Celsius, in primele zile, valori apropiate de normele climatologice si 13...25 grade Celsius, abaterile termice pozitive fiind de 1...5 grade Celsius, spre sfarsitul intervalului.


Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 18...30 grade Celsius, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 6...19 grade Celsius in majoritatea regiunilor agricole, posibil mai coborate in depresiuni. Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm va oscila intre 13...24 grade Celsius, limite optime parcurgerii proceselor vegetative la speciile prasitoare.

Sunt posibile precipitatii sub forma de ploi locale, cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat de grindina. Totodata, se vor putea inregistra cantitati de apa semnificative din punct de vedere agricol.

in cultura graului de toamna, gradul de aprovizionare cu apa accesibila plantelor pe profilul de sol 0-100 cm se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii. Local, in nordul Moldovei si vestul Banatului se va mentine seceta pedologica moderata.

Rezerva de umiditate accesibila plantelor de porumb pe adancimea de sol 0-50 cm va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, pe aproape intreg teritoriul agricol, cu exceptia unor suprafete din nordul Moldovei, unde se vor inregistra deficite moderate de apa in sol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Pe ansamblu, procesele fiziologice ale culturilor agricole vor avea o evolutie normala, pe majoritatea suprafetelor agricole. La speciile de camp semanate in epoca optima, starea de vegetatie se va mentine buna si medie, iar la cele intarziate fenologic, uniformitatea si vigurozitatea plantelor va fi medie si slaba.

Orzul si graul de toamna infiintate in perioada optima isi vor definitiva alungirea paiului (100%), continuandu-se totodata inspicarea (10-100%), inflorirea (30-100%) si maturitatea in lapte (10-50%).

Culturile tardive se vor afla in fazele de alungire a paiului (80-100%), inspicare (50-100%) si inflorire (10-100%).

Rapita semanata pe unele suprafete din Transilvania, Dobrogea, Muntenia si Moldova va parcurge formarea silicvelor si a boabelor in silicve (30-100%), iar local in zonele de campie din sudul tarii va fi posibila declansarea maturitatii depline.

Cultura de floarea-soarelui se va afla la rasarire (90-100%), dezvoltarea primei perechi de frunze (70-100%) si infrunzire (7-20 frunze). Sub aspect fenologic, la porumb se va finaliza rasarirea (90-100%), plantele aflandu-se predominant la infrunzire (6-17 frunze).

Sfecla de zahar va inregistra fazele de rasarire (80-100%) si dezvoltarea aparatului foliar (9-13 frunze), in principalele bazine de cultura. La cartof, functie de data plantatului, se va definitiva rasarirea (90-100%) si se vor continua fazele de crestere a lastarilor laterali, imbobocire si inceputul infloririi (10-30%). Pomii fructiferi vor parcurge cresterea lastarilor, frunzelor si fructelor, in majoritatea plantatiilor.

La soiurile timpurii de cires, aflate la maturitatea tehnologica se vor continua lucrarile de recoltare. in cea mai mare parte a podgoriilor, la vita de vie se vor semnala infrunzirea, cresterea lastarilor, inflorirea, precum si local, in jumatatea de sud a tarii, formarea boabelor in ciorchine.

in zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de sezon se vor desfasura pe ansamblu in conditii bune.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016