Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 4-10 decembrie 2019

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-4-10-decembrie-2019

ANM a eliberat prognoza agrometeorologica pentru perioada 4-10 decembrie 2019. O puteti consulta integral mai jos.


Caracteristici meteorologice
In primele zile ale perioadei va predomina o vreme mai rece decat in mod normal, dupa care, se va produce o incalzire in evolutia regimului termic, in aproape toata tara. 
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -8...5°C la inceputul intervalului, abaterile termice negative fiind de 1...4°C si -3...9°C in ultimele zile, mai ridicata cu 1...4°C comparativ cu mediile multianuale.
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -4...13°C, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre -12...6°C in majoritatea regiunilor, valori mai scazute fiind posibile in depresiuni, producandu-se bruma si inghet la sol.
 
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, insotite de intensificari de scurta durata ale vantului, la nivelul intregii tari. De asemenea, in zonele joase si de lunca se va produce ceata, izolat asociata cu burnita.
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de apa pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va situa in limite scazute si deosebit de scazute, seceta pedologica fiind moderata, puternica si local extrema, in Transilvania, Banat, pe suprafete agricole extinse din Dobrogea, Crisana, Muntenia, nordul, centrul, estul si sud-estul Moldovei, izolat sudul si estul Olteniei. Rezerva de umiditate din sol va prezenta valori satisfacatoare si apropiate de optim, in cea mai mare parte a Olteniei, local vestul, centrul, estul si sudul Moldovei, nordul si centrul Munteniei, izolat in estul si sud-estul Dobrogei, vestul Crisanei, nordul Maramuresului. 

prognoza agrometeo 4-10 decembrie 2019
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, procesele de crestere si dezvoltare ale culturilor de rapita, orz si grau de toamna vor evolua in general normal in majoritatea regiunilor, exceptand zonele depresionare unde ritmurile de vegetatie se vor desfasura usor mai lent, datorita temperaturilor mai scazute din aer si sol. Totodata, uniformitatea si vigurozitatea culturilor se va prezenta in general buna si medie, iar in semanaturile efectuate tardiv, precum si pe terenurile cu deficite de apa in sol, starea de vegetatie a plantelor se va mentine medie si slaba.
 
Functie de data semanatului si agrotehnica aplicata, culturile de orz si grau de toamna isi vor continua rasarirea (60-100%), aparitia frunzei a treia (40-100%) si infratirea (20-100%), la nivelul intregii tari.
 
Sub aspect fenologic, rapita va parcurge predominant faza de infrunzire (7-14 frunze), in majoritatea zonelor agricole.
 
La pomii fructiferi si vita de vie se va definitiva maturarea lemnului si caderea frunzelor, speciile intrand treptat in starea de repaus vegetativ, in aproape toate plantatiile. 
 
Lucrarile agricole de sezon (araturi, fertilizari, lucrari de intretinere in vii si livezi) se vor efectua in bune conditii, acestea fiind sistate temporar doar in zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Finalizarea araturilor adanci de toamna pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa a solului;
  • Aplicarea ingrasǎmintelor minerale pe baza de fosfor si potasiu la speciile de toamna infiintate in perioada optima;
  • Continuarea efectuarii lucrǎrilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016