Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 4 - 10 februarie 2020

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-4-10-februarie-2020

ANM a publicat prognoza agrometeorologica pentru perioada 4 - 10 februarie 2020. Consult-o integral mai jos!


Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, vremea mai calda de la inceputul intervalului va intra intr-un proces de racire accentuata, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 1...6°C in primele zile, mai ridicata cu 1...7°C comparativ cu mediile multianuale si -8...3°C spre sfarsitul perioadei, limite apropiate de normele climatologice, in aproape toate regiunile.
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre -3...15°C, in cea mai mare parte a teritoriului agricol.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre -14...6°C, in majoritatea zonelor de cultura, local producandu-se inghet la sol.
 
Se intrevad precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari ale vantului, in toate regiunile agricole. De asemenea, cantitatile de apa prognozate pot depasi 20-25 l/mp si izolat, 35-45 l/mp, indeosebi in prima parte a intervalului. 
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, continutul de apa pe profilul de sol 0-100 cm, va prezenta valori scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata, puternica si extrema), in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si a Banatului, local in nord-vestul, centrul, estul si sudul Transilvaniei, nordul, estul, izolat sudul si sud-estul Moldovei, sudul Olteniei si al Crisanei. Rezerva de umiditate din sol se va situa in limite satisfacatoare, izolat apropiate de optim si optime, in Maramures, pe suprafete agricole extinse din Oltenia si Crisana, local in nordul, nord-estul si centrul Transilvaniei, nord-vestul, vestul, centrul, estul si sudul Moldovei, nordul, nord-vestul si vestul Munteniei.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, speciile de cậmp si pomi-viticole isi vor continua starea de repaus vegetativ pe aproape intreg teritoriul agricol. De asemenea, pe fondul temperaturilor maxime mai ridicate din aer, in zonele de campie din jumatatea de sud a tarii, vor fi posibile reluari lente si temporare ale proceselor de crestere si dezvoltare, in special la culturile infiintate in epoca optima. Totodata, datorita alternantei inghet-dezghet la sol, izolat se va putea produce fenomenul de „descaltare” a plantelor de orz si grau de toamna. 
 
Functie de data semanatului, la cerealierele de toamna (orz si grau) se vor inregistra fazele de rasarire, aparitia frunzei a treia si infratire (15-100%). 
 
Starea de vegetatie a culturilor se va prezenta medie si slaba in culturile semanate in afara epocii optime (dupa data de 01 Noiembrie 2019) si insuficient pregatite pentru rezistenta la conditiile de iernare. 
 
Cultura de rapita se va afla predominant la dezvoltarea aparatului foliar (4-13 frunze), cu o uniformitate si vigurozitate a plantelor pe ansamblu buna si medie, indeosebi pe terenurile unde plantele au intrat in iarna cu o rozeta de 5-8 frunze. Local, in vestul, sudul si estul tarii starea de vegetatie se va mentine medie si slaba, in special pe arealele agricole unde culturile au fost infiintate tardiv.
 
La nivelul intregii tari, speciile pomi-viticole vor parcurge in continuare starea de repaus vegetativ.
 
Pe ansamblu, conditiile agrometeorologice vor fi favorabile desfasurarii lucrarilor agricole in camp.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea efectuarii controlului biologic sistematic pentru determinarea viabilitatii culturilor de toamna, precum si a elementelor de rod la speciile pomi-viticole;
  • Aplicarea ingrasamintelor organice la pomii fructiferi si vita de vie. 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016