Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 4-10 februarie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-4-10-februarie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 4-10 februarie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Pe ansamblu, perioada se va caracteriza printr-o vreme mai calda decat in mod normal, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre -5...14°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...12°C, la nivelul intregii tarii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre -4...18°C, pe intreg teritoriul.
 
Temperatura minima a aerului se va incadra intre -6...9°C in cea mai mare parte a tarii, izolat fiind conditii de producere a inghetului superficial la sol.
 
Sunt prognozate precipitatii mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari ale vantului.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in toate regiunile agricole.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, speciile de cậmp si pomi-viticole isi vor continua stadiul de repaus vegetativ, in cea mai mare partea a zonelor de cultura. 
 
Pe fondul temperaturilor maxime mai ridicate din aer si sol, la cerealierele de toamna semanate in epoca optima din zonele de campie vor fi posibile reluari lente si temporare ale proceselor vegetative.
 
Cerealierele (orz si grau de toamna) vor parcurge rasarirea, aparitia frunzei a treia si infratirea (10-100%), starea de vegetatie fiind in general buna si medie.
 
Sub aspect fenologic, la rapita se va inregistra infrunzirea (9-13 frunze), in cea mai mare parte a tarii.
 
La pomii fructiferi si vita-de-vie din toate plantatiile, se va semnala starea de repaus biologic.
 
Lucrarile agricole specifice acestei perioade (taieri in vii si livezi, fertilizari, tratamente fito-sanitare) vor fi intrerupte temporar, in special in zilele cu precipitatii. 
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea efectuarii controlului biologic sistematic pentru determinarea viabilitatii plantelor la cerealierele de toamna si a elementelor de rod la pomii fructiferi si vita-de-vie;
  • Administrarea ingrasamintelor minerale complexe la culturile de toamna;
  • Aplicarea ingrasamintelor organice si efectuarea lucrarilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016