Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 4-10 iunie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-4-10-iunie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 4-10 iunie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
In acest interval va predomina un regim termic al aerului pe ansamblu normal, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 12...23°C, valori apropiate de mediile multianuale, in cea mai mare parte a zonelor de cultura. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 18...29°C, pe aproape intreg teritoriul. 
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre 6...16°C, in majoritatea regiunilor.
 
Sub aspect pluviometric, sunt posibile ploi locale cu caracter de aversa, dar si torential, insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat caderi de grindina. De asemenea, cantitatile de apa prognozate pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 
Caracteristici agrometeorologice
Continutul de apa pe profilul de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si local deosebit de scazute (seceta pedologica puternica), pe suprafete extinse din Moldova, local in centrul si estul Transilvaniei, centrul si sud-estul Dobrogei, vestul, sud-vestul, izolat nordul Crisanei, nordul si nordestul Munteniei, nord-vestul Banatului. 
 
In Maramures, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, Banatului, local in nordul si sudul Transilvaniei, nordul, estul si izolat sud-vestul Moldovei, estul, sudvestul si nordul Dobrogei, nord-vestul Banatului, rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime.
 
In cultura de porumb, aprovizionarea cu apa pe adancimea de sol 0-100 cm se va situa in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in aproape toate regiunile agricole ale tarii. Izolat in sudul Moldovei si nord-vestul Banatului, se va semnala seceta pedologica moderata.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau) se vor afla in fazele de burduf (60-100%), inspicare (40-100%) si inflorire (10-100%) in majoritatea zonelor agricole, iar local in sudul, sud-estul si vestul tarii se va inregistra maturitatea in lapte (10-60%), cu o stare de vegetatie pe ansamblu buna. 
 
Sub aspect fenologic, rapita va parcurge cresterea si dezvoltarea boabelor in silicve (60-100%), in cea mai mare parte a regiunilor. Izolat, in jumatatea de sud a tarii va fi posibila declansarea maturitatii depline. 
 
Functie de data semanatului, la floarea-soarelui se vor inregistra aparitia primei perechi de frunze adevarate (50-100%) si infrunzirea (7-14 frunze), uniformitatea si vigurozitatea plantelor prezentandu-se in general buna si medie.
 
Cultura de porumb isi va definitiva rasarirea (90-100%), continuandu-se totodata cresterea frunzei a treia (10-100%) si infrunzirea (5-13 frunze). 
 
In Transilvania si Moldova, la sfecla de zahar se vor semnala rasarirea (70-100%) si dezvoltarea primei perechi de frunze (40-100%), iar la cartoful pentru consum, rasarirea (50-100%) si cresterea lastarilor laterali (20-100%). 
 
Speciile pomicole se vor afla predominant in fazele de legare/crestere a rodului, infrunzire, acumularea zaharurilor si coacerea fructelor (cires, visin, cais), in majoritatea plantatiilor. 
 
Totodata, la soiurile timpurii de cires ajunse la maturitatea tehnologica se va continua recoltarea fructelor. Vita-de-vie va parcurge infrunzirea, cresterea lastarilor si aparitia inflorescentelor in toate podgoriile, iar soiurile timpurii, inflorirea, starea de vegetatie mentinandu-se buna si medie.
 
Recomandari ANM:
  • Efectuarea lucrarilor agrotehnice de intretinere a culturilor de primavara (prasile mecanice si manuale, erbicidari, tratamente cu insecto-fungicide);
  • Aplicarea tratamentelor fitosanitare in plantatiile pomi-viticole;
  • Fertilizarea speciilor de camp cu ingrasaminte minerale si foliare;
  • Aplicarea tratamentelor pentru combaterea agentilor patogeni si daunatorilor la toate culturile;
  • Recoltarea fructelor ajunse la maturitate fiziologica (cires, visin);
  • Eliminarea excesului de apa de la suprafata solului, indeosebi pe terenurile de lunca si cu drenaj defectuos.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016