Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 5 - 11 iulie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-5-11-iulie-2012

In perioada 05 – 11 iulie 2012 va predomina o vreme mai calda decat in mod normal, chiar caniculara, la scara intregii tari, informeaza buletinul emis de Administratia Nationala de Meteorologie.


Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 23...32 grade Celsius, valori mai ridicate cu 1...9 grade Celsius comparativ cu mediile multianuale, in majoritatea regiunilor agricole. Temperatura maxima a aerului se situa intre 28...39 grade Celsius, in aproape toata tara. Temperatura minima a aerului se va incadra intre 15...25 grade Celsius, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.

Se prognozeaza ploi locale, cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice, intensificari temporare ale vantului, precum si local, caderi de grindina, pe aproape intreg teritoriul agricol.

Continutul de umiditate pe profilul de sol 0-100 cm in cultura neirigata de porumb se va mentine la valori scazute si deosebit de scazute, fenomenul de seceta pedologica avand diferite grade de intensitate, respectiv moderata, puternica si local extrema, pe suprafete agricole extinse din sud-estul, sudul, estul si vestul tarii. Aprovizionarea cu apa a solului se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim, indeosebi in centrul, nordul si nord-vestul teritoriului agricol.

in aceste conditii, la culturile prasitoare aflate in perioada consumului maxim fata de apa, ritmurile vegetative vor fi mai intensificate, in special pe suprafetele agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Totodata, in zonele cu deficite de umiditate in sol, pe fondul temperaturilor maxime ridicate din aer, situate peste pragurile biologice critice (30...32 grade Celsius) de rezistenta a plantelor se va produce in continuare ofilirea si rasucirea temporara a aparatului foliar, precum si uscarea prematura a frunzelor bazale la porumb si floarea-soarelui, in orele de amiaza.

Functie de data semanatului, graul de toamna va inregistra definitivarea maturitatii in lapte (100%), plantele aflandu-se predominant in fazele de maturitate in ceara (10-100%) si deplina (30-100%), extinzandu-se suprafetele agricole in curs de recoltare.

La cultura de rapita aflata la maturitatea tehnologica se va putea finaliza recoltarea. Floarea-soarelui va parcurge predominant formarea capitulului (80-100%) si inflorirea (30-100%).

Sub aspect fenologic, porumbul se va afla in fazele de formare a paniculului (40-100%), inflorire (10-80%) si matasire (10-70%). in principalele bazine specializate, la sfecla de zahar se vor semnala dezvoltarea aparatului foliar si ingrosarea axei hipocotile (60-100%).

Cartoful, functie de data plantatului va parcurge inflorirea (60-100%), precum si cresterea tuberculilor (10-100%), in majoritatea bazinelor de cultura. La speciile de semintoase (mar, par) predominante vor fi cresterea fructelor si acumularea zaharurilor, iar la samburoase (cais, piersic, prun), maturarea fructelor si recoltarea acestora. La vita de vie se vor continua cresterea lastarilor, formarea si cresterea boabelor, in majoritatea podgoriilor.

in zilele fara precipitatii, lucrarile agricole de sezon se vor efectua in conditii favorabile.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016