Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 5-11 mai 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-5-11-mai-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 5-11 mai 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Vremea normala de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de racire, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre 8...21°C in primele zile, valori apropiate de mediile multianuale si 5...14°C in restul intervalului, mai scazute cu 1...5°C comparativ cu normele climatologice, in majoritatea regiunilor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 11...29°C, in toate zonele de cultura.
 
Temperatura minima a aerului va fi cuprinsa intre -1...12°C, pe aproape intreg teritoriul.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimile de 5 si 10 cm va prezenta valori cuprinse intre 10...22°C, optime pentru desfasurarea proceselor de crestere si dezvoltare la speciile de primavara infiintate pana la aceasta data.
 
Sunt prognozate ploi locale cu caracter de aversa, dar si torential, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului. Totodata, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol si vor fi conditii de producere a grindinei.
 
Caracteristici agrometeorologice
Rezerva de apa pe adancimea de sol 0-100 cm, in cultura graului de toamna, se va incadra in limite satisfacatoare pana la apropiate de optim si optime, in cea mai mare parte a tarii. Continutul de umiditate din sol va prezenta valori scazute, seceta pedologica fiind moderata, pe suprafete agricole extinse din Moldova si Crisana, local in centrul, sudul si estul Transilvaniei, nordul si nord-vestul Banatului, centrul Dobrogei, izolat nord-estul Munteniei.
 
Aprovizionarea cu apa in stratul de sol 0-20 cm, in cultura de porumb, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in aproape toate regiunile. Local in vestul Crisanei, izolat nord-estul si nordul Moldovei, nord-vestul Banatului, se vor inregistra deficite de umiditate in sol (seceta pedologica moderata).
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Pe ansamblu, regimul hidro-temic din aer si sol favorabil va imprima ritmuri normale de crestere si dezvoltare, atat la culturile de camp, cat si la speciile pomi-viticole, pe aproape intreg teritoriul agricol.
 
Cerealierele de toamna (orz si grau) vor parcurge infratirea si alungirea paiului (20-100%), precum si faza de „burduf” (10-30%), indeosebi in semanaturile infiintate in epoca optima si pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului.
 
Sub aspect fenologic, la rapita se vor inregistra alungirea tulpinii si aparitia inflorescentelor (20-100%), precum si inflorirea (10-40%).
 
La pomii fructiferi se vor continua cresterea frunzelor/lastarilor, inflorirea si legarea/dezvoltarea rodului, in cea mai mare parte a plantatiilor.
 
Speciile viticole din majoritatea podgoriilor se vor afla in fazele de inmugurire si dezmugurire.
 
In toate bazinele specializate, sfecla de zahar si cartoful pentru consum vor parcurge germinarea, rasarirea si incoltirea, extinzandu-se totodata lucrarile de plantat.
 
Floarea-soarelui si porumbul semanate in perioada optima isi vor continua primele faze de vegetatie (germinare si rasarire), pe aproape intreg teritoriul.
 
In zilele cu precipitatii, lucrarile specifice perioadei (pregatirea patului germinativ, semanatul/plantatul, tratamente in vii si livezi, fertilizari, erbicidari, etc.) vor fi intrerupte temporar.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea lucrarilor de pregatire a patului germinativ si semanatul/plantatul culturilor de primavara (floarea-soarelui, porumb, cartof, sfecla de zahar) pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa a solului;
  • Combaterea buruienilor, bolilor si daunatorilor in semanaturile de toamna;
  • Aplicarea tratamentelor fito-sanitare in plantatiile pomi-viticole;
  • Verificarea si controlul semanaturilor de primavara in vederea determinarii capacitatii de germinare;
  • Fertilizarea faziala a culturilor de toamna.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016