Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 5-11 septembrie 2020

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-5-11-septembrie-2020

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 5-11 septembrie 2020. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
In aceasta perioada va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decat in mod normal, in aproape toata tara.
 
Temperatura medie diurna a aerului va oscila intre 14...27°C, mai ridicatǎ cu 1...7°C, in raport cu mediile multianuale, in majoritatea zonelor de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va incadra intre 20...33°C, la nivelul intregului teritoriu.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre 8...19°C, la scara intregii tari.
 
Temperatura medie diurna a solului pe adancimea de 5 cm va inregistra valori de 18...30°C, in cea mai mare parte a regiunilor agricole, favorabile pentru pregatirea patului germinativ si insamantarea culturilor de rapita si orz de toamna.
 
Se prognozeaza ploi locale cu caracter de aversa, dar si torentiale, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului. Local, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 
Caracteristici agrometeorologice
In stratul de sol 0-20 cm ogor, continutul de umiditate se va situa in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in Dobrogea, Oltenia, Maramures, pe suprafete agricole extinse din Moldova, Muntenia, Transilvania si Crisana, local in nordul, nord-vestul si vestul Banatului. 
 
Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare pana la apropiate de optim, in nord-vestul, local vestul, centrul si estul Moldovei, sudul Crisanei, izolat nordul, sud-vestul, centrul si sud-estul Transilvaniei, nordul si sudul Munteniei, nord-estul Banatului.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, lucrarile de pregatire a patului germinativ in vederea insamantarilor din prima epoca (rapita, orz si grau) se vor desfasura cu dificultate, in special pe terenurile unde se mentin deficite de apa in sol. 
 
De asemenea, starea de vegetatie la culturile prasitoare neirigate va continua sa se deprecieze, iar in plantatiile pomi-viticole se vor semnala fructe mici si deshidratate, precum si caderea prematura a acestora, indeosebi in zonele agricole afectate de fenomenul de seceta pedologica prelungita.
 
Cultura de floarea-soarelui va parcurge maturitatea deplina (40-100%), extinzandu-se suprafetele in curs de recoltare. 
 
Porumbul isi va finaliza faza de maturitate in lapte (100%), totodata continuandu-se maturitatea in ceara si deplina (10-100%), precum si recoltarea la hibrizii extratimpurii si timpurii.
 
La sfecla de zahar vor predomina ingrosarea axei hipocotile si acumularea zaharului, iar cartoful ajuns la maturitatea deplina se va recolta in cea mai mare parte a teritoriului agricol.
 
In plantatiile pomi-viticole se vor semnala cresterea, maturarea fructelor/boabelor, acumularea zaharurilor si recoltarea la varietatile de sezon.
 
Cultura de rapitǎ semǎnatǎ in epoca optimǎ va inregistra primele faze de vegetatie, respectiv germinare si rǎsǎrire. Totodatǎ, se vor continua lucrǎrile de semǎnat, la nivelul intregii tǎri.
 
Pe ansamblu, lucrarile agricole de sezon (recoltare, transport, depozitarea produselor, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi, fertilizari in vii si livezi, etc.) se vor putea desfasura relativ in bune conditii, fiind temporar intrerupte in zilele cu precipitatii. 
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Continuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare ale produselor agricole de sezon;
  • Eliberarea suprafetelor agricole de resturile vegetale;
  • Efectuarea lucrarilor superficiale de pregatire a terenului in scopul conservarii apei in sol, in zonele unde se mentine seceta pedologica prelungita;
  • Efectuarea araturilor si pregatirea patului germinativ in vederea insamantarii culturilor de toamna in epoca optima;
  • Lucrari de intretinere la pomii fructiferi.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016