Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 6-12 septembrie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-6-12-septembrie-2012

Vremea mai calda de la inceputul intervalului 06 - 12 septembrie 2012 va intra intr-un proces de racire, aceasta devenind normala spre sfarsitul perioadei, pe aproape intreg teritoriul agricol. Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 16...27 grade Celsius in primele zile, abaterile termice pozitive fiind de 1...7 grade Celsius si 11...23 grade Celsius spre sfarsitul perioadei, apropiata de mediile multianuale.


Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre 19...33 grade Celsius, la nivelul intregii tari. Temperatura minima a aerului se va situa intre 2...20 grade Celsius, in majoritatea regiunilor agricole, cele mai scazute valori inregistrandu-se in zonele depresionare.

Se prognozeaza ploi locale cu caracter de aversa, insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, in aproape toata tara.

Continutul de apa in stratul de sol 0-20 cm/ogor va prezenta valori scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si izolat extrema), pe majoritatea suprafetelor agricole. Local, in sudul si nordul tarii, rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime.

in conditiile agrometeorologice mentionate, procesele vegetative la culturile prasitoare neirigate (porumb, floarea-soarelui) vor fi accelerate si fortate, pe fondul stresului termic si hidric din aer si sol din perioada cu cerinte maxime fata de apa ale plantelor, mentinandu-se avansul in vegetatie de aproximativ 3-4 saptamani fata de anii normali, cu repercusiuni asupra cantitatii si calitatii recoltelor.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


La floarea-soarelui in regim neirigat va fi posibila definitivarea maturitatii depline (100%), continuandu-se recoltarea pe aproape intreg teritoriul agricol.

in functie de data semanatului si precocitatea hibridului, porumbul se va afla la maturitatea deplina (50-100%), extinzandu-se suprafetele agricole in curs de recoltare.

Cultura de sfecla de zahar din principalele bazine de cultura va parcurge ingrosarea axei hipocotile concomitent cu acumularea zaharului in radacina, iar cartoful, vestejirea vrejilor si recoltarea.

La pomii fructiferi si vita de vie vor predomina coacerea fructelor/boabelor, lemnului si acumularea zaharului, iar soiurile aflate la maturitatea de consum se vor recolta in continuare.

La cultura de rapita si orz de toamna se vor extinde suprafetele insamantate, iar la cele infiintate pana in prezent se vor inregistra fazele incipiente de vegetatie (germinare si rasarire), precum si aparitia primelor frunze, indeosebi pe terenurile cu o buna aprovizionare cu apa a solului.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016