Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 7 - 13 ianuarie 2020

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-7-13-ianuarie-2020

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a eliberat prognoza agrometeorologica pentru perioada 7 - 13 ianuarie 2020. O puteti consulta integral mai jos.


Caracteristici meteorologice
Vremea rece de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de incalzire treptata, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre -11...3°C in primele zile, abaterile termice negative fiind de 1...4°C si -7...5°C in restul intervalului, limite apropiate de mediile multianuale, pe intreg teritoriul agricol al tarii.
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -2...9°C, in toate zonele de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -19...0°C in majoritatea regiunilor agricole, cele mai scazute valori fiind posibile in depresiunile din estul Transilvaniei, producandu-se inghet la sol.
 
Se prognozeaza precipitatii reduse cantitativ in aproape toata tara, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului. In zonele joase si de lunca vor fi conditii de producere a cetii, asociata cu depunere de chiciura.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, continutul de umiditate in stratul de sol 0-100 cm, se va incadra in limite scazute si deosebit de scazute (seceta pedologica moderata, puternica si extrema), pe suprafete agricole extinse din Banat, Dobrogea si Muntenia, local in nord-vestul, centrul si sudul Transilvaniei, nordul, estul, izolat sudul si sud-estul Moldovei, sudul Olteniei si al Crisanei. Rezerva de apa din sol va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si izolat optime, in Maramures, cea mai mare parte a Olteniei si Crisanei, local in nordul, nord-estul, estul si centrul Transilvaniei, nord-vestul, vestul, centrul, estul si sudul Moldovei, nordul, nord-vestul si vestul Munteniei, sud-estul Dobrogei.
 
prognoza agrometeo 2020
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
In conditiile agrometeorologice mentionate, la culturile de camp se va inregistra starea de repaus vegetativ, in majoritatea regiunilor agricole. Uniformitatea si vigurozitatea culturilor de toamna va fi in general medie si slaba, indeosebi in semanaturile intarziate fenologic, precum si pe terenurile unde se vor mentine deficite de umiditate in sol. 
 
Fenologic, orzul si graul de toamna semanate in epoca optima se vor afla in fazele de infrunzire si infratire (30-100%), iar la culturile tardive vor predomina rasarirea (80-100%) si aparitia frunzei a treia (40-100%).
 
Rapita semanata pe unele suprafete din sudul, sud-estul, vestul si centrul tarii va parcurge faza de infrunzire (7-15 frunze), starea de vegetatie a culturilor fiind pe ansamblu buna si medie.
 
La speciile pomicole si viticole se va mentine stadiul de repaus biologic, in majoritatea plantatiilor.
 
In conditiile meteorologice mentionate, lucrarile agricole de sezon se vor desfasura pe ansamblu normal, exceptand zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Efectuarea araturilor adanci pe terenurile agricole unde umiditatea solului permite intrarea utilajelor in camp;
  • Continuarea verificarii sistematice a viabilitatii plantelor la culturile de toamna si a mugurilor de rod la speciile pomi-viticole;
  • Incorporarea gunoiului de grajd in camp si fertilizarea cu ingrasaminte pe baza de fosfor si potasiu.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.33 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016