Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 7 - 13 iunie 2012

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-7-13-iunie-2012

In intervalul 07 - 13 iunie 2012 va predomina un regim termic al aerului in general mai ridicat decat in mod obisnuit, in cea mai mare parte a tarii, informeaza buletinul emis de Administratia Nationala de Meteorologie. Temperatura medie diurna a aerului se va incadra intre 13...27 grade Celsius, valori mai ridicate cu 1...6 grade Celsius, in raport cu mediile multianuale, la nivelul intregului teritoriu agricol. Temperatura maxima a aerului se va situa intre 20...34 grade Celsius, in aproape toata tara.


Temperatura minima a aerului va oscila intre 5...20 grade Celsius in toate zonele de cultura, valorile cele mai scazute fiind posibile in depresiuni. Se prognozeaza ploi locale sub forma de aversa, fiind insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, in majoritatea regiunilor agricole. De asemenea, in vestul, centrul si nordul tarii, cantitatile de apa pot fi mai insemnate, iar izolat vor fi conditii de producere a grindinei.

Rezerva de umiditate accesibila plantelor de grau de toamna pe adancimea de sol 0-100 cm, va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim și optime, in cea mai mare parte a zonelor de cultura.

Deficite moderate de apa in sol se vor inregistra local in sud-estul, sudul si estul tarii. in cultura de porumb, gradul de aprovizionare cu apa accesibila plantelor pe profilul de sol 0-50 cm se va situa in limite satisfacatoare, apropiate de optim și optime, in majoritatea regiunilor agricole. Local in sudul, estul si sud-estul teritoriului se va semnala fenomenul de seceta pedologica moderata.

Pe fondul unui regim hidro-termic din aer si sol favorabil, ritmurile de crestere si dezvoltare ale speciilor de camp se vor desfasura normal in cea mai mare parte a zonelor de cultura si mai intense in jumatatea de sud a tarii, indeosebi in zilele cele mai calde.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


Cerealierele de toamna (orz si grau) vor parcurge predominant fazele de inspicare si inflorire (30-100%), precum si maturitatea in lapte (10-100%) si ceara (10-40%), indeosebi in semanaturile efectuate in perioada optima. La rapita se vor continua fazele de formarea boabelor in silicve (70-100%) si maturitatea deplina (10-60%).

Sub aspect fenologic, la floarea-soarelui se va definitiva dezvoltarea primei perechi de frunze (100%), continuandu-se totodata infrunzirea (10-21 frunze), plantele prezentand o stare de vegetatie pe ansamblu buna si medie. in functie de data semanatului si precocitatea hibrizilor, porumbul se va afla la formarea frunzei a treia (40-100%) si infrunzirea (8-19 frunze), uniformitatea si vigurozitatea culturilor fiind in general buna.

La sfecla de zahar se va inregistra dezvoltarea rozetei de frunze (9-14 frunze) si alungirea/ingrosarea axei hipocotile (10-40%).

La cartof se va semnala cresterea lastarilor laterali, tuberizarea (30-100%), imbobocirea si inflorirea (10-50%).

In plantatiile pomicole, speciile de samburoase (cais, piersic, visin) se vor afla in fazele de acumulare a zaharurilor si coacerea fructelor, cresterea lastarilor/frunzelor, iar la cires se va continua recoltarea. La semintoase (mar, par, gutui) se vor inregistra dezvoltarea rodului, cresterea lastarilor si infrunzirea.

Vita de vie va parcurge dezvoltarea aparatului vegetativ, inflorirea si formarea boabelor, in majoritatea podgoriilor.

Lucrarile agricole de camp se vor efectua in general in conditii bune, cu exceptia zilelor cu precipitatii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016