Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 9-15 martie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-9-15-martie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 9-15 martie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
In acest interval va predomina un regim termic al aerului in general normal, in aproape toata tara.
 
Temperatura medie diurna a aerului se va situa intre -4...7°C, valori apropiate de mediile climatologice, in majoritatea regiunilor agricole.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului va fi cuprinsa intre -1...10°C, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura minima a aerului se va situa intre -7...4°C in cea mai mare parte a teritoriului, determinand producerea inghetului superficial la sol.
 
Se prognozeaza precipitatii sub forma de ploi locale, dar si mixte (ploaie, lapovita si ninsoare), acestea fiind insotite de intensificari temporare ale vantului. De asemenea, cantitatile de apa pot depasi izolat, 10-25 l/mp, iar in zonele de campie vor fi conditii de producere a cetii.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate pe adancimea de sol 0-100 cm, se va incadra in limite satisfacatoare, apropiate de optim si optime, pe intreg teritoriul agricol al tarii.
 
Starea de vegetatie a culturilor agricole
Ca urmare, la culturile de camp, procesele de crestere si dezvoltare se vor desfasura pe ansamblu in bune conditii, indeosebi in zonele de campie. De asemenea, in nordul si centrul tarii, ritmurile vegetative ale plantelor vor evolua lent, local fiind posibila semnalarea starii de repaus biologic.
 
In functie de data semanatului, orzul si graul de toamna isi vor continua fazele de rasarire, formare a frunzei a treia si infratire (10-100%), pe majoritatea suprafetelor agricole.
 
Starea de vegetatie a culturilor va fi in general buna si medie, respectiv medie si slaba in semanaturile efectuate tardiv.
 
Rapita se va afla la dezvoltarea aparatului foliar (8-12 frunze) la nivelul intregii tari, cu o uniformitate si vigurozitate a plantelor pe ansamblu medie si slaba, indeosebi pe terenurile agricole afectate de temperaturile scazute din intervalele precendente.
 
La pomii fructiferi se va mentine starea de repaus vegetativ, iar local pe terenurile cu expozitie sudica se va putea declansa faza de umflare a mugurilor de rod. 
 
In cea mai mare parte a podgoriilor, vita-de-vie se va afla in stadiul de repaus biologic.
 
Lucrarile agricole de sezon (araturi, taieri in plantatiile pomicole si viticole, fertilizari faziale, etc), se vor desfasura pe ansamblu normal, acestea fiind intrerupte temporar doar in zilele cu precipitatii.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Controlul biologic pentru determinarea viabilitatii plantelor de orz, grau si rapita, precum si a evolutiei mugurilor de rod la pomii fructiferi si vita-de-vie;
  • Aplicarea ingrasamintelor minerale pe baza de azot si potasiu la culturile de toamna infiintate in epoca optima;
  • Continuarea lucrarilor de intretinere (fertilizari cu ingrasaminte organice, taieri de rodire) in vii si livezi;
  • Efectuarea araturilor in vederea insamantarilor de primavara;
  • Declansarea pregatirii patului germinativ pentru semanatul culturilor din prima urgenta (mazare, lucerna, borceag, etc.).

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016