Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 9-15 noiembrie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-9-15-noiembrie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 9-15 noiembrie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
Sub aspect termic, vremea normala de la inceputul perioadei va intra intr-un proces de incalzire treptata, in cea mai mare parte a tarii.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre -2...9°C in primele zile, valori apropiate de mediile multianuale si 3...13°C spre sfarsitul intervalului, abaterile termice pozitive fiind de 1...4°C, in toate zonele de cultura.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va situa intre 5...17°C, la nivelul intregului teritoriu agricol.
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre -8...8°C in aproape toata tara, valori mai scazute fiind posibile in depresiunile din estul Transilvaniei, unde local se va produce bruma si inghet la sol.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimea de 10 cm se va incadra intre 4...16°C in majoritatea regiunilor, optima continuarii proceselor de crestere si dezvoltare la speciile de toamna.
 
Se intrevad ploi locale, acestea fiind insotite de intensificari de scurta durata ale vantului. Local, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol. Totodata, in zonele joase se va produce ceata, izolat asociata cu burnita.
 
Caracteristici agrometeorologice
In cultura graului de toamna, rezerva de umiditate in stratul de sol 0-20 cm va prezenta valori satisfacatoare, apropiate de optim si optime, in Oltenia, Banat, Crisana si Maramures, pe suprafete agricole extinse din Muntenia, Dobrogea si Transilvania.
 
Continutul de apa din sol se va incadra in limite scazute (seceta pedologica moderata) si deosebit de scazute (seceta pedologica puternica si extrema), in Moldova, local nordul si vestul Munteniei, nordul si centrul Dobrogei, centrul, sudul si estul Transilvaniei.
 
Pe ansamblu, procesele de crestere si dezvoltare ale speciilor de toamna se vor  desfasura in general normal in aproape toata tara, iar pe terenurile agricole cu o aprovizionare satisfacatoare cu apa a solului, local, ritmurile vegetative ale plantelor vor fi mai intense, starea de vegetatie a culturilor fiind pe ansamblu buna si medie.
 
Orzul si graul de toamna, in functie de data semanatului si agrotehnica aplicata vor parcurge fazele de germinare, rasarire si aparitie a frunzei a treia (30-100%), cele mai avansate in vegetatie fiind culturile semanate in perioada optima aflate la infratire (10-30%).
 
Rapita isi va continua in bune conditii dezvoltarea aparatului foliar (6-11 frunze) pe intreg teritoriul, iar la culturile infiintate tardiv se va inregistra rasarirea (50-100%).
 
Sfecla de zahar din nordul si centrul tarii se va recolta pe ultimele suprafete agricole.
 
Speciile pomicole si viticole se vor afla la maturarea lemnului/coardelor si ingalbenirea/caderea fiziologica a frunzelor, iar izolat se va putea semnala faza de repaus vegetativ, in toate plantatiile.
 
Conditiile agrometeorologice mentionate vor fi in general favorabile desfasurarii lucrarilor agricole specifice campaniei de toamna (eliberarea terenurilor de resturile vegetale, araturi de toamna, fertilizari, etc), la scara intregii tari.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Finalizarea lucrarilor de eliberare a terenurilor agricole de resturile vegetale;
  • Continuarea efectuarii araturilor adanci de toamna;
  • Administrarea ingrasamintelor minerale complexe la speciile de toamna infiintate in epoca optima;
  • Aplicarea tratamentelor fitosanitare si efectuarea lucrarilor de intretinere in plantatiile pomi-viticole.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016