Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prognoza agrometeorologica pentru perioada 9-15 octombrie 2021

prognoza-agrometeorologica-pentru-perioada-9-15-octombrie-2021

ANM a actualizat prognoza agrometeorologica pentru perioada 9-15 octombrie 2021. Consult-o acum mai jos!


Iata cum va fi vremea!
 
Caracteristici meteorologice
In acest interval va predomina o vreme mai rece decat in mod normal, la nivelul intregii tari.
 
Temperatura medie diurna a aerului va fi cuprinsa intre 4...16°C, abaterile termice negative fiind de 1...5°C, in aproape toata tara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Temperatura maxima a aerului se va fi situa intre 7...18°C, in majoritatea zonelor de cultura.
 
Temperatura minima a aerului va oscila intre 0...13°C la scara intregii tari, valori mai scazute fiind posibile in zonele depresionare, unde vor fi conditii de producere a brumei.
 
Temperatura medie diurna a solului la adancimile de 5 si 10 cm se va incadra intre 6...16°C, limite favorabile parcurgerii proceselor vegetative ale speciilor de toamna semanate pana la aceasta data.
 
Din punct de vedere pluviometric, se intrevad ploi locale, insotite de intensificari ale vantului, in cea mai mare parte regiunilor agricole. Totodata, cantitatile de apa pot fi mai insemnate din punct de vedere agricol.
 
Caracteristici agrometeorologice
In stratul de sol 0-20 cm/ogor, deficite de apa (seceta pedologica moderata, puternica si extrema) se vor inregistra in Oltenia, Muntenia, pe suprafete agricole extinse din Moldova, Dobrogea, Banat, izolat in sud-vestul si vestul Crisanei, estul Transilvaniei. 
 
Rezerva de umiditate din sol se va incadra in limite satisfacatoare si apropiate de optim, in Maramures, cea  mai mare parte a Transilvaniei, Crisanei, local nordul si estul Moldovei, izolat nordestul Banatului, sud-vestul Dobrogei.
 
In aceste conditii, ritmurile vegetative la culturile de toamna (rapita, orz si grau) vor avea in general o evolutie normala in majoritatea regiunilor agricole, exceptand zonele depresionare din centrul si nordul tarii, unde acestea vor fi incetinite si izolat chiar stagnate temporar.
 
Porumbul isi va definitiva maturitatea deplina (100%), totodata extinzandu-se si chiar finalizandu-se suprafetele recoltate, in aproape toate zonele de cultura.
 
La sfecla de zahar din Transilvania, Moldova si Crisana vor predomina uscarea frunzelor, acumularea zaharului in radacina si maturitatea tehnologica.
 
Cultura de cartof din jumatatea de nord a tarii isi va finaliza recoltarea in bune conditii.
 
In majoritatea plantatiilor, speciile pomi-viticole vor parcurge maturarea lemnului/rodului, ingalbenirea/caderea frunzelor si recoltarea la soiurile tardive.
 
Sub aspect fenologic, rapita, in functie de conditiile pedoclimatice se va afla la germinare-rasarire (20-100%), precum si cresterea primelor frunze (4-6 frunze).
 
Orzul si graul de toamna semanate pe unele suprafete agricole din Banat, Transilvania si Moldova vor parcurge primele faze de vegetatie (germinare si rasarire), continuandu-se totodata lucrarile de insamantare, la nivelul intregii tari.
 
In zilele cu precipitatii, lucrarile agricole de toamna (recoltare, eliberarea terenurilor de resturile vegetale, pregatirea patului germinativ, semanat, etc.) vor fi intrerupte temporar.
 
Sfaturi de specialitate ANM:
  • Eliberarea terenurilor agricole de resturile vegetale;
  • Efectuarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la culturile prasitoare, pomii fructiferi si vita-de-vie;
  • Continuarea araturilor de toamna pe suprafetele cu o buna aprovizionare cu apa in stratul de sol 0-20 cm;
  • Pregatirea patului germinativ si semanatul la orzul si graul de toamna.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016