Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Recoltele de grau, amenintate de incalzirea globala

recoltele-de-grau-amenintate-de-incalzirea-globala

Conform unui studiu publicat recent, incalzirea globala va determina o scadere a productiei de grau la nivel mondial cu 6 la suta in medie pentru fiecare grad Celsius in plus, ceea ce scoate in evidenta necesitatea unor culturi rezistente la caldura.


Aceasta scadere prognozata a recoltelor este mai mare mare decat se credea anterior si este de asteptat sa se produca mai repede, incepand chiar cu mici cresteri de temperatura. Cercetatorii au facut aceste calcule folosind modele simulari pe computer si experimente pe teren.
 
In ultimele decenii, recoltele de grau au scazut in zonele mai calde, cum ar fi India, Africa, Brazilia si Australia. Acest declin nu a fost compensat de productiile bune din regiuni mai reci, precum Statele Unite, Europa si China, arata studiul.
 Dar cercetatorii spun ca pagubele provocate culturilor de temperaturile ridicate pot fi limitate prin dezvoltarea de noi tipuri de grau rezistente la caldura.
 
In luna martie, Comitetul interguvernamental al ONU privind schimbarile climatice a estimat ca productiile de grau, orez si porumb vor scadea in cazul cresterii temperaturii globale cu 2 grade peste nivelul de la sfarsitul secolului trecut.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Temperatura medie la nivel global a crescut cu aproximativ 0,9 grade Celsius fata de perioada preindustriala si se asteapta sa creasca cu 0,3 — 4,8 grade Celsius in acest secol, in functie de cantitatea emisiilor de gaze cu efect de sera.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016