Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Seceta continua: 154.773 hectare in 20 de judete

seceta-continua-154773-hectare-in-20-de-judete

Suprafata afectata de seceta a ajuns la 154.773 de hectare in 20 de judete. Pe baza proceselor verbale de constatare a pagubelor incheiate se afiseaza situatia suprafetelor la culturile calamitate, potrivit Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.


In prezent, judetele care au comunicat suprafete afectate de seceta sunt: Arad, Bacau, Botosani, Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Galati, Giurgiu, Ialomita, Iasi, Ilfov, Maramures, Neamt, Satu Mare, Teleorman, Tulcea, Timis, Vaslui si Vrancea.
 
Toata suprafata agricola a Romaniei este ocupata de seceta pedologica, potrivit ministrului Agriculturii, Petre Daea.
 
"In Romania, din nefericire, temperaturile ridicate, lipsa de apa in sol, seceta pedologica practic a ocupat toata tara. Nu exista niciun coltisor din tara unde sa nu avem seceta pedologica. Fac exceptie anumite suprafete, mlastinoase jos, care de altfel nu sunt in circuitul agricol al Romaniei. In atare situatii, instrumentul sau calea pe care o avem de urmat si instrumentul cu care sa putem interveni a fost sistemul de irigatii. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Sistemul de irigatii a fost pus in stare de functionare pe fiecare zona in parte. Din nefericire, asa cum v-am informat si astazi aveti o informare exacta vis-a-vis de situatia pe care o avem de aseara, intrucat eu la orele 2:00 azi-dimineata am venit de la Braila. Pana la judetul Giurgiu nu avem nicio posibilitate de irigat, nivelul Dunarii a scazut, apele s-au indepartat de mal, practic sunt zone unde, si punctual la Zimnicea, unde plaja care s-a nascut in urma retragerii apelor, se intinde pe o latime de aproximativ 500 de metri", a mai subliniat Petre Daea.
 
In ceea ce priveste cultura de porumb neirigat, continutul de umiditate pe profil de sol 0-100 va prezenta valori scazute. De asemenea, aceste valori ce caracterizeaza seceta pedologica moderata vor fi prezente in Dobrogea, Banat, Crisana, Maramures si pe suprafetele agricole extinse din Moldova, Muntenia, Transilvania si Oltenia, potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie.
 
In limitele satisfacatoare se va incadra rezerva de umiditate in nordul si sud-vestul Olteniei, nordul, nord-vestul si vestul Munteniei, izolat sudul, sud-vestul si estul Transilvaniei, nordul Moldovei.
 
Specalistii sunt de parere ca lucrarile de recoltare la graul de toamna se vor putea finaliza pe intreaga suprafata agricola.
 
Conditiile meteorologice vor permite desfasurarea lucrarilor de recoltare, transport si depozitare la fructe si cereale. De asemenea, aceste estimari se mentin si pentru pomii fructiferi si vita-de-vie.
 
In aceasta perioada se va intregistra o vreme mai calda decat in mod obisnuit, chiar caniculara pe intreaga suprafata agricola.
 
La nivelul intregii tari, temperatura medie diurna se va mentine intre 17 - 30 grade Celsius. In raport cu mediile multianuale, aceste valori sunt mai ridicate cu 1 - 5 grade Celsius. In ceea ce priveste temperatura maxima a aerului, aceasta se va incadra intre 23 - 37 grade Celsius, in toate zonele de cultura. In majoritatea regiunilor agricole, valorile mai scazute sunt afisate in zonele depresionare.
 
Se intrevad ploi locale cu caracter de aversa, dar si torentiale, acestea fiind insotite de descarcari electrice si intensificari temporare ale vantului, izolat cu aspect de vijelie, precum si caderi de grindina. Izolat, se pot inregistra cantitati de apa mai insemnate din punct de vedere agricol.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016