Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Bolile curcanilor. Infectii des intalnite

bolile-curcanilor-infectii-des-intalnite

Curcanii pot fi afectati de numeroase boli, atat infectii virale cat si bacteriene.


Infectiile virale cele mai des intalnite sunt: gripa aviara, enterita hemoragica, boala Newscastle, encefalomielita aviara, leucoza aviara sau guturaiul. Gripa aviara este o boala deosebit de contagioasa si simptomele ce apar la pasari sunt:
 
- dificultate in respiratie;
 
- stranut;
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
- lipsa poftei de mancare;
 
- dezorientare.
 
Problema, in cazul in care curcanii sunt afectati de gripa aviara, este ca nu exista nici un fel de tratament si pentru a limita proportiile dezastrului pasarile ce sunt infectate trebuie sa fie arse.
 
Enterita hemoragica este o boala din cauza careia se inflameaza intestinul curcanului; boala poate fi vindecata prin vaccinare cu Dindural SPF ce se administreaza in apa.
 
Boala NewsCastle se manifesta prin lipsa poftei de mancare, ameteala, ochi inchisi. Pentru a preveni acest tip de boala se recomanda vaccinarea curcanilor. Nu se fac tratamente pentru boala Newscastle, pentru ca vaccinul este obligatoriu.
 
Encefalomielita aviara afecteaza indeosebi puii de curcan, iar simptomele sunt vizibile: puii nu se pot tine pe picioare si prezinta anumite parti ale corpului paralizate.
 
Leucoza aviara este una din bolile cele mai grave ce isi fac aparitia la curcani si pentru acest tip de boala nu exista nici un fel de vaccin si nici un fel de tratament.
 
Principalele boli bacteriene ce apar la curcani sunt: pasteureloza, salmoneloza, rujet, micoplasmoza, infectia cu clostridii, stafilococia sau infectia rinotraheala ornitobacteriana.
 
Pasteureloza este o boala ce se manifesta la curcani prin diaree si sangerari la nivelul ciocului, insa boala se poate trata cu antibiotice si prin vaccinare.
 
Rujet este o boala deosebit de grava ce poate duce la moartea a numeroase pasari si se foloseste ca tratament antibioticul pe baza de penicilina.
 
Stafilococia este asemeni rujetului, o alta boala deosebit de grava ce se trateaza tot cu antibiotice pe baza de tetraciclina si penicilina.
 
Alte doua boli ce sunt la fel de mortale sunt infectiile cu clostridii, dar si infectia rinotraheala ornitobacteriana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016