Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Culturile de cereale si livezile sunt afectate de daunatori de import
Importurile de seminte din regiuni precum America sau Asia au adus in tara noastra daunatori foarte periculosi, care ataca acum culturile de cereale, dar si livezile de pomi fructiferi. Salaj este judetul cel mai afectat de aceasta problema, potrivit Radio Romania Actualitați (RRA).
Specialistii fito-sanitari sustin ca importurile de porumb si cartof pentru samanta din America, Asia si Europa au adus in Salaj boli care distrug culturi intregi.
”Viermele vestic al radacinilor de porumb a fost adus din America, acolo e patria lui, si a trecut granita intai in Banat si in timp a ajuns si in zona noastra. Deja produce pagube – porumbul care atacat de larve mananca radacina, nu are rezistenta si cade la momentul aparitiei stiuletului”, a explicat inginerul Aurel Isteuan.
Probleme sunt semnalate si in livezi. ”Se manifesta pe toarte organele pomului. Fructele sunt atacate imediat dupa legare, pana la coacere”, potrivit inspectorului fito-sanitar Traian Groza.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
valabila 48h
Pentru a preveni introducerea pe teritoriul Romaniei a organismelor daunatoare, inspectorii fito-sanitari recomanda fermierilor sa utilizeze numai samanta certificata.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiUltima ora
- » Detectorul de mamita: tehnologia care salveaza sanatatea animalelor si creste productivitatea fermelor
- » Pesta micilor rumegatoare continua in Romania
- » Productia de miere scade din cauza temperaturilor ridicate
- » Crescatorii de animale iau masuri
- » ANSVSA: Romania nu se mai afla pe primul loc la focarele de PPA
Idei de afaceri in agricultura