Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Paduchele negru al prunului
Diagnoza. Femelele adulte au corpul globulos, hemisferic, castaniu sau negru. Diametrul corpului: 3,0—3.5 mm.
Ouale sint caramizii, ovoide, mici de 0,38 mm. larvele de prima varsta caramizii, de 0,45 mm lungime, iar larvele de varsta a doua caramizii eliptice, cu antenele compuse din 6 articole. Lungimea corpului : 1,0—1,1 mm.
Masculii sunt caramizii-roscati sau visinii, cu exuvia prevazuta cu o singura inciziune transversala, dispusa la polul posterior.
Paduchii apar pe scoarta tulpinilor si pe ramuri, sub forma de colonii, care produc uscarea ramurilor.
Biologie. Paduchele este raspandit in toata tara dar prezinta o frecventa mai mare in parcuri si gradini botanice pe pruni de ornament. In conditiile tarii noastre are o singura generatie pe an. Ierneaza in stadiul de larva de varsta a doua pe scoarta ramurilor si tulpinilor. Primavara, in prima jumatate a lunii aprilie, larvele naparlesc si se transforma in femele si masculi, care se imperecheaza, iar in iunie femelele depun pana la 300 oua, cu embrionul complet format, din care dupa cel mult o ora apar larve. Larvele de prima varsta se hranesc sugand seva din tesuturile scoartei si lemnului timp de 60—65 zile, adica pana toamna in luna septembrie cand naparlesc si se transforma in larve de varsta a doua, care ierneaza iar primavara in aprilie se transforma in masculi si femele.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
valabila 48h
Importanta economica. Paduchele ataca prunul cultivat, mirobolanul, ciresul, piersicul, prunul de ornament, porumbarul si alte specii, cauzand mai ales in cazul mirobolanului si prunului de ornament uscarea lor.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4.6 din 5 voturiUltima ora
- » Detectorul de mamita: tehnologia care salveaza sanatatea animalelor si creste productivitatea fermelor
- » Pesta micilor rumegatoare continua in Romania
- » Productia de miere scade din cauza temperaturilor ridicate
- » Crescatorii de animale iau masuri
- » ANSVSA: Romania nu se mai afla pe primul loc la focarele de PPA
Idei de afaceri in agricultura