Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Paulownia: Principalii daunatori
Paulownia este arborele cu cea mai rapida crestere din lume, 20 metri in 3 ani. Este recunoscut dupa lemnul sau de esenta dura, cu aspect frumos, curat, neted si fara noduri.
Boli si daunatori
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri
Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...
valabila 48h
Subliniem ca lupta impotriva lor nu este costisitoare. Paulownia trebuie tratata de trei ori in faza de inceput a cresterii lor. Cand copacii au o inaltime cu putin peste de 1 m (cresc cca. 5-10 cm pe zi), gandacii nu-i mai pot ataca. Un numar de boli fungice dar si omizi, melci sau afide pot afecta plantele foarte tinere de Paulownia. Exista insa masuri de control pentru toate acestea.
Pe scoarta lastarilor se formeaza pete mici (cca. 2 mm), circulare, adancite in substrat, de culoare bruna, cu reflexe violet si cu centrul cenusiu-albicios. Antracnoza poate determina desfrunzirea timpurie, uscarea si sensibilizarea la ger a lastarilor. Profilaxie si terapie.
Profita de luna iubirii. Ghiduri cu pana la 50% REDUCERE + TRANSPORT GRATUIT...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Pentru combaterea agentului patogen, se aplica masuri de igiena culturala (strangerea si distrugerea prin ardere a frunzelor cazute) si tratamente chimice, mai ales in pepiniere si plantatii tinere, cu diferite fungicide (zeama bordeleza 0,50%, Oxiclorura de cupru 0,50 % si altele).
Omizile, si intr-o masura mai mica, afidele pot fi o problema pentru arborii tineri. Ele pot fi controlate cu piretru sau alt spray insecticid usor. In cazul in care sunt prezente numai omizi, tratamentul de dezinsectie se face prin pulverizarea solutiilor insecticide pe vegetatie. Se pot folosi insecticide pe baza de deltametrin pentru a proteja in acest fel si plantele pe care se face pulverizarea.
Cu alte cuvinte, sa nu vi se para ciudat daca ati avut probleme in trecut si ati scapat stropind cu un anumit produs, iar astazi, acelasi produs nu mai da rezultate. Dintre insecticidele cele mai raspandite vom enumera aici: Confidor, Decis, Admiral, mai rar Mospilan.
Decupati o bucata de carton de marimea dorita. Intr-un vas de tabla fierbeti un litru de ulei de floarea soarelui in care adaugati, treptat, un kilogram de colofoniu (sacaz, se gaseste la magazinele de chimicale sau la cele pentru electronisti). Adaugati apoi vopsea astfel incat amestecul lipicios sa capete culoarea dorita.
Tratamente chimice nepoluante impotriva musculitei albe:
Profita de luna iubirii. Ghiduri cu pana la 50% REDUCERE + TRANSPORT GRATUIT...click AICI pentru detalii si comenzi<<
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 4 din 5 voturiUltima ora
- » Detectorul de mamita: tehnologia care salveaza sanatatea animalelor si creste productivitatea fermelor
- » Pesta micilor rumegatoare continua in Romania
- » Productia de miere scade din cauza temperaturilor ridicate
- » Crescatorii de animale iau masuri
- » ANSVSA: Romania nu se mai afla pe primul loc la focarele de PPA
Idei de afaceri in agricultura