Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Primul caz confirmat de PPA in judetul Alba

primul-caz-confirmat-de-ppa-in-judetul-alba

Pesta porcina africana (PPA) se extinde si in judetul Alba, acolo unde ANSVSA a confirmat aparitia primului caz.


Virusul Pestei Porcine Africane (PPA) a fost confirmat la un porc mistret vanat pe Fondul de Vanatoare 44 Ohaba, ce apartine de Ocolul Silvic Blaj, in urma analizelor efectuate la Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti (I.D.S.A) - Laboratorul National de Referinta pentru Diagnostic si Sanatate Animala.
 
O echipa de medici veterinari din cadrul Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Alba s-a deplasat in regim de urgenta la fata locului pentru a intreprinde urmatoarele masuri: neutralizarea animalului vanat, realizarea unor actiuni de dezinfectie, stabilirea zonelor de restrictie pentru circulatia persoanelor, animalelor si mijloacelor de transport.
 
A fost inceputa, de asemenea, ancheta epidemiologica. Comuna Ohaba se invecineaza cu localitati aflate in zona tampon - stabilita in urma confirmarii unui focar de PPA la un mistret impuscat la granita cu judetul Sibiu - fiind posibila migratia porcilor mistreti.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
In urma acestui caz, se va intruni Centrul Local de Combatere a Bolilor pentru adoptarea planului de masuri privind controlul, combaterea si eradicarea PPA, precum si pentru adoptarea zonelor de restrictie.
 
Se au in vedere mai multe masuri, intre care: stabilirea zonelor de supraveghere si restrictie; se va trece imediat la catagrafierea mistretilor din fondurile de vanatoare, se vor intensifica patrularile zilnice de catre gestionarii fondurilor de vanatoare pentru depistarea de porci mistreti morti/ bolnavi. Recoltarea probelor de la mistretii vanati sau gasiti morti, ambalarea si individualizarea probelor si transportul lor spre DSVSA Alba se va face, in conditii de biosecuritate, de catre medicul veterinar oficial sau personalul tehnic instruit al gestionarilor fondurilor cinegetice. In termen de 30 de zile de la confirmarea virusului se vaneaza integral pradatorii prevazuti in Legea vanatorii. Se vor distribui afise informative privind respectarea precautilor generale privind raspandirea PPA etc.
 
Este primul caz de imbolnavire cu PPA la un porc mistret in judetul Alba. Amintim ca la inceputul lunii noiembrie virusul fusese confirmat la doi porci dintr-o gospodarie din comuna Vidra. Intre timp, au fost efectuate mai multe examene de laborator pentru depistarea genomului virusului PPA, insa toate rezultatele au fost negative.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016