Principalele boli ale gainilor Brahma
Gainile Brahma mai sunt numite, datorita dimensiunilor corporale, si „uriasul gainilor“. Sunt crescute pentru calitatea si gustul deosebit al carnii. Gainile ajung usor la greutatea de cinci kilograme, iar cocosii la opt. Dar si uriasii Brahma sunt sensibili la boli si daunatori. Iata care sunt principalele boli ale acestor gaini: acariozele pielii si a penelor, astuparea gusii, boala marek, rahitismul, dizenteria rosie a puilor, guturaiul si tuberculoza.
Acariozele pielii si ale penelor. Aceasta boala apare datorita prezentei accarienilor, paduchilor, puricilor, plosnitelor si a capuselor care patrund in piele si afecteaza organismul pasarilor. In timp se formeaza cruste groase care supara gainile afectate in timpul mersului. Daca nu sunt tratate, pasarile devin invalide.
 
Astuparea gusii este o boala netransmisibila si se manifesta prin refuzul pasarilor de a se hrani, insuficienta respiratorie, gusa moale si elastica la palpare. Gusa tare apare cand gainile consuma hrana greu de digerat sau corpuri straine: oase, pietre, bete. In aceasta situatie, gusa se mareste si devine tare la palpare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Boala Marek este cea mai raspandita boala limfoproliferativa a gainilor Brahma si este produsa de herpesvirus. Este o boala foarte contagioasa care se manifesta prin tulburari neurale si oculare, evolueaza acut sau cronic. Se observa inflamarea nervilor periferici, a glandelor endocrine, a irisilor, organelor viscerale, muschilor. 
 
Produce pagube economice insemnate, pentru ca numeroase exemplare afectate mor. Diagnosticul se face in urma examenelor de laborator: daca a fost confirmata prezenta virusului, pasarile afectate sunt eliminate in cel mai scurt timp din grup.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.93 din 7 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016