Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Principalele boli ale gainilor Brahma

principalele-boli-ale-gainilor-brahma

Gainile Brahma mai sunt numite, datorita dimensiunilor corporale, si „uriasul gainilor“. Sunt crescute pentru calitatea si gustul deosebit al carnii. Gainile ajung usor la greutatea de cinci kilograme, iar cocosii la opt. Dar si uriasii Brahma sunt sensibili la boli si daunatori. Iata care sunt principalele boli ale acestor gaini: acariozele pielii si a penelor, astuparea gusii, boala marek, rahitismul, dizenteria rosie a puilor, guturaiul si tuberculoza.


Acariozele pielii si ale penelor. Aceasta boala apare datorita prezentei accarienilor, paduchilor, puricilor, plosnitelor si a capuselor care patrund in piele si afecteaza organismul pasarilor. In timp se formeaza cruste groase care supara gainile afectate in timpul mersului. Daca nu sunt tratate, pasarile devin invalide.
 
Astuparea gusii este o boala netransmisibila si se manifesta prin refuzul pasarilor de a se hrani, insuficienta respiratorie, gusa moale si elastica la palpare. Gusa tare apare cand gainile consuma hrana greu de digerat sau corpuri straine: oase, pietre, bete. In aceasta situatie, gusa se mareste si devine tare la palpare.
 
Boala Marek este cea mai raspandita boala limfoproliferativa a gainilor Brahma si este produsa de herpesvirus. Este o boala foarte contagioasa care se manifesta prin tulburari neurale si oculare, evolueaza acut sau cronic. Se observa inflamarea nervilor periferici, a glandelor endocrine, a irisilor, organelor viscerale, muschilor. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Produce pagube economice insemnate, pentru ca numeroase exemplare afectate mor. Diagnosticul se face in urma examenelor de laborator: daca a fost confirmata prezenta virusului, pasarile afectate sunt eliminate in cel mai scurt timp din grup.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.9 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton