Ungaria a descoperit un nou focar de gripa aviara la granita cu Romania
Ungaria ne-a informat ca a fost descoperit un nou focar de gripa aviara la granita cu Romania. Peste 37.000 de pasari au inceput deja sa fie sacrificate.
Autoritatea a precizat ca a instituit o zona de protectie de trei kilometri in jurul fermei precum si o zona de monitorizare pe o raza de 10 kilometri din jurul fermei unde a fost identificat virusul. NEBIH a a adaugat ca Autoritatea sanitar veterinara din Romania a fost informata cu privire la acest caz.
 
In total, un numar de aproximativ 40 de localitati din judetul Szabolcs-Szatmár-Bereg, de la granita Ungariei cu Romaniei, sunt vizate de diferite masuri de protectie din cauza grupei aviare, Autoritatea veterinara din Ungaria cerand fermierilor sa respecte reglementarile in vigoare.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Gripa aviara este o boala virala foarte contagioasa, care apare in principal la pasarile de curte si la pasarile de apa salbatice. Virusurile gripei aviare sunt virusuri cu patogenitate ridicata sau scazuta (HPAI, respectiv LPAI) in functie de caracteristica moleculara a virusului si de capacitatea acestuia de a provoca boli si mortalitate la pui.
 
In mod normal, gripa aviara incepe sa se manifeste toamna, virusul fiind transportat de pasarile salbatice migratoare care vin din Asia in Europa. Tarile care descopera boli animale periculoase precum pesta porcina africana sau gripa aviara inalt patogena trebuie sa avertizeze imediat Organizatia Mondiala pentru Sanatate Animala (OIE) si sa trimita regulat rapoarte de evolutie.
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Cum pregatim culturile de cereale paioase pentru noul sezon: 4 aspecte-cheie de luat in calcul
Fara o pregatire corecta, culturile pot suferi din cauza unei nutritii inadecvate, alungirii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016