Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

8 tipuri de plante care rezista la seceta

8-tipuri-de-plante-care-rezista-la-seceta

Toate vietatile au nevoie de o cantitate mai mare sau mai mica de apa pentru a supravietui si, mai important, pentru a se dezvolta armonios. Aici, insa, vedem 8 tipuri de plante care rezista la seceta si au nevoie de o cantitate foarte mica de apa.


Poti avea o gradina fascinanta chiar si atunci cand e seceta! 
 
Floarea de hartie (Bougainvillea spectabilis)
Bougainvillea spectabilis este o campioana a nivelului de tolerare in ceea ce priveste apa. Este una dintre plantele care rezista in conditii extreme. Aceasta planta cu flori colorate este foarte usor de crescut si intretinut. Are nevoie de doar 30 ml - 40 ml de apa o data la doua saptamani per radacina. Multa atentie, insa, la faptul ca nu trebuie sa fie foarte ingrijita. Un lucru util pe care il puteti face este sa ii asigurati suficient loc de crestere si dezvoltare.
 
Agave

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
Seamana cu o camila! Planta de Agave depoziteaza apa in frunzele sale groase si isi dezvolta radacinile la o adancime mare pentru a colecta apa disponibila. Frunzele au margini ascutite. De cele mai multe ori peisagistii folosesc planta de agave datorita foliajului interesant si pentru ca nu necesita intretinere speciala.
 
Gaillardia aristata
Gaillardia aristata este o planta perena deosebit de atractiva, ideala pentru gradina de vara cu flori. Planta are flori din iunie pana in octombrie. Poti folosi Gaillardia aristata pentru a contribui la aspectul frumos al gradinii sau pentru a folosi florile in ornamente naturale in vaza. Planta se cultiva si se intretine usor, avand nevoie doar de mult soare. Planta creste usor din seminte intr-un mediu uscat si cald, avand nevoie de putina apa. Planta se propaga prin seminte in perioada martie-aprilie sau in septembrie. Cele mai recomandate zone pentru a creste Gaillardia aristata sunt cele de campie, insa planta se dezvolta si in alte regiuni. Aceasta prefera un sol cald si uscat, preferabil nisipos, insa se adapteaza si la alte tipuri de sol. Cu toate acestea, pentru a creste Gaillardia aristata trebuie sa te asiguri ca este asezata intr-un loc foarte luminos, in plin soare.
 
Verbina
Verbena este o planta acoperitoare de sol, foarte eficienta. Se raspandeste rapid si supravietuieste la temperaturi mari si cu apa putina. Florile sunt multicolore si infloresc din iunie pana in octombrie.
 
Planta cameleon (lantana)
Lantana sau planta cameleon este o planta perena care se raspandeste foarte repede. Planta se prezinta sub forma de frunze ovale in forma de inima. Ele sunt pestrite in nuante de verde cu galbui, iar marginile au o dunga subtire rosiatica. Planta cameleon iubeste caldura si uscaciunea si poate creste in orice tip de sol. Florile sale atrag fluturi, albine, pasari. Aceasta planta poate creste si in containare.
 
Sapunarita
Sapunarita este o planta semi sempervirescenta, acoperitoare de sol, care infloreste vara. Este nativa din Europa de sud. Daca esti in cautarea plantelor care nu necesita ingrijire alege sapunarita nu este nevoie sa o fertilizezi si se dezvolta bine in soluri sarace, pe zone uscate.
 
Salvia
Salvia (Salvia officinalis) este o planta erbacee cu flori divers colorate, (mici) cultivata ca planta medicinala sau decorativa, originara din sudul Europei si din regiunile mediteraneene. Este cunoscuta si sub denumirile de jale, jales, salbie, salvir, salet sau serlai. Salvia este o planta din familia labiatelor, ea poate atinge o inaltime de 30-70 centimetri, florile ei violete sunt dispuse verticilat, deci in cerc, in jurul unei axe comune iar frunzele sale opozite, alb-lanoase sclipesc argintiu si emana un parfum usor amar, aromatic. Denumirea de salvia deriva din cuvantul latinesc "salvare" (a vindeca, a insanatosi). 
 
Nota! Ceaiul de salvie, baut mai des, fortifica intregul organism, ne fereste de atacuri de apoplexie si are un efect foarte favorabil asupra parazitilor.
 
Sedum
Cunoscut pentru rezistenta la seceta este suficient sa il uzi o data pe saptama in timpul primaverii si verii iar iarna o data pe luna. Aceasta planta creste bine in orice tip de sol si prefera locurile insorite. Exista o multitudine de varietati care nu necesita ingrijiri speciale.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.22 din 27 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016