Publicat in: Design floral
Afaceri agricole in orice sezon. Importanta florilor in ghiveci
Plantele de apartament reprezinta o categorie aparte de plante ornamentale, utilizate pentru decorarea interioarelor. Unele dintre aceste specii sunt recunoscute pentru calitatile lor decorative, determinate de aspectul frunzelor, al florilor sau inflorescentelor, de prezenta fructelor cu diferite forme si culori, de portul interesant pe care il pot avea etc.
De un interes aparte se bucura plantele ornamentale de interior, care au insusirea de a decora prin mai multe elemente (flori, frunze, flori si frunze, flori si port etc.).
 
Florile in ghiveci provin din diferite tipuri de habitat: de la vegetatia de padure din zonele alpine pana la regiunile mediteraneene orientale, Iran si sudul Somaliei. Desi plante perene, florile in ghiveci se cultiva ca plante anuale, inmultindu-se prin seminte. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h
Inmultirea vegetativa se practica atunci cand florile se cultiva ca planta perena. In astfel de conditii, desi infloreste abundent, florile sunt mai mici. Daca se cultiva corespunzator, florile pot trai si inflori 3-4 ani.
Sunt disponibile diferite varientati – cu flori foarte mari, cu petale fimbriate pe margine, altele cu petalele ondulate, cu flori involte etc. Utilizarea florilor in ghiveci ca plante decorative in principal prin flori, dar secundar si prin frunze, prezinta avantajul ca poate fi produs aproape in orice perioada din an, cu conditia planificarii semanatului in functie de momentul dorit pentru valorificare.
 
Desi tehnologia de cultivare a florilor in ghiveci reclama o serie de cerinte specifice si conditii care trebuie respectate in functie de particularitatile biologice si ecologice ale plantei, se considera ca se realizeaza relativ usor si cu avantaje economice destul de bune. Daca la acestea se adauga si valoarea decorativa deosebita a plantelor, se poate afirma ca o cultura de flori in ghiveci poate fi rentabila.
 
O problema destul de importanta in cadrul verigilor tehnologice a florilor in ghiveci o reprezinta semanatul si, respectiv, procentul de germinatie a semintelor si durata necesara rasaririi plantelor.
 
Literatura de specialitate mentioneaza faptul ca valoarea culturala a semintelor si implicit numarul de plante obtinute din seminte este dependenta de vechimea semintelor, aplicarea unor tratamente speciale inainte de semanat si de conditiile de mediu asigurate la germinatie.
 
Reusita culturii de flori in ghiveci va depinde, de asemenea, de capacitatea de crestere si inflorire a plantei, cele mai valoroase fiind plantele cu o masa vegetativa echilibrata si bine dezvoltata si un numar cat mai mare de flori.
 
Competitia pe piata internationala a florilor face ca preturile sa scada. Costul cu manopera poate fi un factor esential pentru succesul in aceasta competitie. Aparitia primelor depozite specializate si a mijloacelor de transport conexe a condus la crearea posibilitatii de vanzare la export a florilor, astfel incat piata accesibila pentru producatorii din Romania este din ce in ce mai mare. 
 
Acesti doi factori vin sa consfinteasca oportunitatea de a concura cu succes pe piata internationala de flori. Pentru pomii si plantele decorative, ca si pentru pomii si arbustii fructiferi, oportunitatea este enorma si imediata, acestia neavand nevoie de depozitare si transport in atmosfera controlata. Ceea ce trebuie facut este sa se adapteze structura productiei la cererea pietelor-tinta si sa se treaca la un marketing ofensiv.
 

Factori-cheie de succes 

 
- Pentru o florarie stradala, vadul comercial este esential 
 
- Marketingul trebuie sa identifice cele mai rentabile canale de distributie, grupuriletinta de clienti cu cea mai buna profitabilitate si cea mai potrivita strategie de penetrare a pietei si de vanzare
- Productia trebuie sa dispuna de tehnologia necesara pentru finalizarea loturilor inainte de inceperea sezonului pentru perfectarea intelegerilor comerciale in momentul potrivit 
 
- Momentele ”fierbinti” ale pietei, cum sunt 1 si 8 martie, Sf. Valentin sau finalizarea anului scolar, trebuie bine pregatite si valorificate
 
Redactia Agroromania
Autor: Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Usturoiul Elefant: Cultivare si Beneficii
Ce este usturoiul elefant   Usturoiul elefant este o varietate de usturoi cunoscuta...
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Copilirea rosiilor: Tehnici pentru o recolta bogata
Rosia este o planta perena, foarte apropiata genetic cu vanata, ardeiul si cartoful. Aceasta...
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
Termen urgent la DAJ. Ciclul 2 din programul Tomata incepe
In Monitorul Oficial a fost publicata Hotararea de Guvern nr. 1342/2024 privnd aprobarea schemei...
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Brazi de Craciun: Naturali vs. Artificiali – O Alegere Cu Impact in Agricultura
Cultivarea brazilor de Craciun este o practica agricola veche, ce aduce numeroase beneficii...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton