Plantarea trandafirilor
Perioada de plantare este toamna sau primavara. Toamna preferam lunile octombrie - noiembrie, iar primavara martie - aprilie. Pregatiti radacinile prin fasonare. Introduceti-le in mocirla. Groapa de plantare va fi mare (40-50 cm diametru si tot atat adancime).
Aici se face un musuroi de pamant pe care se asaza radacinile, astfel incat planta sa fie introdusa pana la colet sau cu 2-3 cm mai adanc. Pamantul se amesteca cu mranita (circa 2 kg pentru o singura groapa). Dupa plantare, udati si ridicati un musuroi la baza plantei.
Pentru trandafirii cu trunchi inalt este recomandat ca plantarea sa se realizeze inclinat, pe directia randului (40 de grade) pentru ca toamna sa se poata ingropa in sol fara sa se rupa.
Se recoamnda o distanta de plantare de 50-70 cm intre plante pentru trandafirii pitici si 2-3 m pentru cei urcatori si cei cu trunchi inalt. Daca veti cultiva roze pentru petale, ele se planteaza la 1,75 m intre randuri si un metru intre plante pe rand.
Spatii intre plante
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Trandafiri miniaturali – 30 cm
Trandafiri Patio – 45 cm
Trandafiri Thea hybrida si Tufe Floribunda soiuri compacte – 45 cm
Trandafiri Thea hybrida si Tufe Floribunda soiuri medii – 60 cm
Trandafiri Thea hybrida si Tufe Floribunda soiuri inalte – 75-100 cm
Trandafiri taratori – extindere posibila
Arbusti scunzi – 100 cm
Trandafiri standard – 120 cm
Trandafiri arbusti – 150 cm sau jumatate din inaltimea probabila
Trandafiri standard plangatori – 180 cm
Trandafiri urcatori – 200-300 cm
Plantarea in sere
Orice iubitor de trandafiri asteapta in fiecare an primele flori. Daca trandafirii sunt pusi in ghivece intr-o sera fara incalzire, primele flori pot aparea la mijlocul lunii aprilie.
Daca sera este incalzita, trandafirii infloresc in martie, luna Martisorului. In cazul serei, plantarea se face in octombrie sau noiembrie. Folositi pamant pe baza de compost. Lasati un spatiu de 5 cm intre suprafata compostului si marginea ghiveciului.
In noiembrie si decembrie, tundeti tulpinile pana la 15 cm inaltime si mutati ghivecele in sera. Udati cum se cuvine – udati ghiveciul si apoi lasati solul sa se usuce si udati-l iarasi. Incepand din aprilie, folositi din cand in cand ingrasaminte lichide – asigurati-va ca pamantul este umed, inainte de a pune ingrasaminte.
Soiuri recomandate: Alects Red, Allgold, Amber Queen, Anne Harkness, Baby Bio, Beautiful Britain, Baby Bio, Blessings, Double Delight, Ena Harkness, Ernest H. Morse, Fragrant Dream, Fultom Mackay, Gingernut, Grandpa Dickson, Honeybunch, Iceberg, Josephine Bruce, Korresia, Margaret Merril, National Trust, Pascali, Peer Gynt, Piccadilly, Pink Favourite, Red Devil, Savoy Hotel, Wendy Cussons, Whisky Mac.
Plantarea in ghivece
Daca locuiti la bloc, aceasta este singura varianta prin care puteti creste frumosii trandafiri. Primul pas este alegerea unui ghiveci bun. Vasele sunt de lemn, sticla, plastic, fibra de sticla, piatra, metal etc.
Este importanta adancimea, care trebuie sa fie de 25 cm pentru trandafirii miniaturali, 30 cm pentru Patio (Floribunda pitici) si 40 cm pentru Thea hybrida sau Floribunda de talie medie.
Recipientul trebuie asezat astfel incat sa permita scurgerea apei. Puteti margini vasele cu trandafiri cu plante care infloresc primavara. Hraniti florile de doua ori pe an cu substante nutritive. Udati compostul inainte de a pune ingrasamintele in ghiveci.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Afaceri cu trufe. Comoara din gradina de aluni
Trufa este una dintre putinele produse agricole a caror cerere este mult mai mare decat oferta. Spre deosebire de alte culturi traditionale (porumb, grau, vitade-vie etc.), cultura trufelor nu implica cheltuieli mari anuale cu investitia. Daca exista terenul, este vorba practic doar despre achizitio... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>