Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Plantarea trandafirilor

plantarea-trandafirilor

Perioada de plantare este toamna sau primavara. Toamna preferam lunile octombrie - noiembrie, iar primavara martie - aprilie. Pregatiti radacinile prin fasonare. Introduceti-le in mocirla. Groapa de plantare va fi mare (40-50 cm diametru si tot atat adancime).


Aici se face un musuroi de pamant pe care se asaza radacinile, astfel incat planta sa fie introdusa pana la colet sau cu 2-3 cm mai adanc. Pamantul se amesteca cu mranita (circa 2 kg pentru o singura groapa). Dupa plantare, udati si ridicati un musuroi la baza plantei. 

Pentru trandafirii cu trunchi inalt este recomandat ca plantarea sa se realizeze inclinat, pe directia randului (40 de grade) pentru ca toamna sa se poata ingropa in sol fara sa se rupa. 

 
Se recoamnda o distanta de plantare de 50-70 cm intre plante pentru trandafirii pitici si 2-3 m pentru cei urcatori si cei cu trunchi inalt. Daca veti cultiva roze pentru petale, ele se planteaza la 1,75 m intre randuri si un metru intre plante pe rand.
 

Spatii intre plante 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Trandafiri miniaturali – 30 cm
 
Trandafiri Patio – 45 cm
 
Trandafiri Thea hybrida si Tufe Floribunda soiuri compacte – 45 cm
 
Trandafiri Thea hybrida si Tufe Floribunda soiuri medii – 60 cm
 
Trandafiri Thea hybrida si Tufe Floribunda soiuri inalte – 75-100 cm
 
Trandafiri taratori – extindere posibila
 
Arbusti scunzi – 100 cm
 
Trandafiri standard – 120 cm
 
Trandafiri arbusti – 150 cm sau jumatate din inaltimea probabila
 
Trandafiri standard plangatori – 180 cm
 
Trandafiri urcatori – 200-300 cm

Plantarea in sere

 
Orice iubitor de trandafiri asteapta in fiecare an primele flori. Daca trandafirii sunt pusi in ghivece intr-o sera fara incalzire, primele flori pot aparea la mijlocul lunii aprilie. 
 
Daca sera este incalzita, trandafirii infloresc in martie, luna Martisorului. In cazul serei, plantarea se face in octombrie sau noiembrie. Folositi pamant pe baza de compost. Lasati un spatiu de 5 cm intre suprafata compostului si marginea ghiveciului. 
 
In noiembrie si decembrie, tundeti tulpinile pana la 15 cm inaltime si mutati ghivecele in sera. Udati cum se cuvine – udati ghiveciul si apoi lasati solul sa se usuce si udati-l iarasi. Incepand din aprilie, folositi din cand in cand ingrasaminte lichide – asigurati-va ca pamantul este umed, inainte de a pune ingrasaminte. 
 
Soiuri recomandate: Alects Red, Allgold, Amber Queen, Anne Harkness, Baby Bio, Beautiful Britain, Baby Bio, Blessings, Double Delight, Ena Harkness, Ernest H. Morse, Fragrant Dream, Fultom Mackay, Gingernut, Grandpa Dickson, Honeybunch, Iceberg, Josephine Bruce, Korresia, Margaret Merril, National Trust, Pascali, Peer Gynt, Piccadilly, Pink Favourite, Red Devil, Savoy Hotel, Wendy Cussons, Whisky Mac. 
 

Plantarea in ghivece

 
Daca locuiti la bloc, aceasta este singura varianta prin care puteti creste frumosii trandafiri. Primul pas este alegerea unui ghiveci bun. Vasele sunt de lemn, sticla, plastic, fibra de sticla, piatra, metal etc. 
 
Este importanta adancimea, care trebuie sa fie de 25 cm pentru trandafirii miniaturali, 30 cm pentru Patio (Floribunda pitici) si 40 cm pentru Thea hybrida sau Floribunda de talie medie. 
 
Recipientul trebuie asezat astfel incat sa permita scurgerea apei. Puteti margini vasele cu trandafiri cu plante care infloresc primavara. Hraniti florile de doua ori pe an cu substante nutritive. Udati compostul inainte de a pune ingrasamintele in ghiveci. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016