Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Absorbtie de 98 la suta a fondurilor alocate de APIA pentru perioada 2007-2013

absorbtie-de-98-la-suta-a-fondurilor-alocate-de-apia-pentru-perioada-2007-2013

De asemenea, in cursul anului 2015, APIA a efectuat plaţi in valoare de 186 de milioane de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit pentru masura 211 ”Plaţi pentru zona montana defavorizata”, masura 212 „Plati pentru zone defavorizate - altele decat cele montane”, masura 214 „Plati pentru agromediu”, masura 215 ”Plati privind bunastarea animalelor”.


Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a platit peste 7,6 miliarde de euro din Fondul European de Garantare Agricola in perioada de programare 2007-2013, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de 98% in conditiile in care alocarea FEGA, incluzand şi anul de tranzitie 2014, a fost de 7,8 miliarde de euro.
 
In ceea ce priveste anul 2015, APIA a efectuat plati pentru Schema de Plati pe Suprafaţa in valoare de 967,7 milioane de euro, din care 255,4 milioane de euro reprezinta avansul aferent cererilor depuse in Campania 2015. La aceasta suma se adauga platile efectuate pentru masurile de piata si programele de promovare a produselor agricole pe pietele tarilor terte, a caror sursa de finantare este de asemenea asigurata din FEGA, in valoare de 45,4 milioane de euro.
 
Un alt tip de sprijin asigurat din FEGA pentru care APIA a efectuat plati in 2015 este cel acordat fermierilor situati in zonele defavorizate. Este vorba de schema de sprijin in sectorul orezului, schema de ajutor specific producatorilor de lapte de vaca, ajutorul specific pentru imbunatatirea calitatii produselor agricole in sectorul de agricultura ecologica si schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de ovine/caprine din zonele defavorizate. Pentru aceste scheme APIA a platit 50,8 milioane de euro aferenti cererilor depuse in anul 2014, precizeaza APIA.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, in cursul anului 2015, APIA a efectuat plati in valoare de 186 de milioane de euro din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (FEADR) pentru masura 211 ”Plati pentru zona montana defavorizata”, masura 212 „Plati pentru zone defavorizate - altele decat cele montane”, masura 214 „Plati pentru agromediu”, masura 215 „Plati privind bunastarea animalelor”.
 
In ceea ce priveste ajutoarele de stat finantate integral din bugetul national, cea de-a treia categorie de plati gestionate de APIA, sumele platite in 2015 se ridica la aproximativ 2,4 miliarde de lei, adica in jur de 554 milioane euro.
 
In aceasta suma sunt incluse si sumele aferente ajutorului de stat pentru compensarea pagubelor cauzate de fenomenul meteorologic de seceta severa manifestat in perioada aprilie - septembrie 2015, in valoare de 295 de milioane de lei (65,6 milioane de euro), dar si suma de 129 de milioane de lei aferenta ajutorului de stat pentru motorina utilizata in agricultura, respectiv cererile de plata pentru motorina consumata in trimestrul III al anului 2015.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016