Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Adriean Videanu si Varujan Vosganian, acuzati de procurori ca au acordat reduceri preferentiale combinatelor Interagro

adriean-videanu-si-varujan-vosganian-acuzati-de-procurori-ca-au-acordat-reduceri-preferentiale-combinatelor-interagro

Procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism a solicitat Procurorului General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sa sesizeze Senatul Romaniei si Presedintia pentru formularea cererii de incepere a urmaririi penale impotriva lui Varujan Vosganian (fost ministru al Economiei si membru al Guvernului in perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, senator in Parlamentul Romaniei in actuala legislatura, ocupand si functia de ministru in cadrul Ministerului Economiei) si a lui Adriean Videanu, fost ministru al economiei si membru al Guvernului in perioada 2008 - 2010.


Cei doi sunt acuzati de complot si subminarea economiei nationale.

"Din referatul intocmit de catre procurorii D.I.I.C.O.T. rezulta suspiciunea rezonabila ca, in perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, Varujan Vosganian, iar in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministri ai economiei, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern un numar 6 ordine, respectiv trei Memorandumuri, in scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infractional constituit de catre invinuitul Ioan Niculae si au utilizat SNGN Romgaz SA (unitate nationala de interes strategic) in interesul privat al Interagro, acordand discount-uri comerciale substantiale la livrarea de gaze naturale catre Interagro, peste plafoanele practicate de SNGN Romgaz SA, precum si gaze naturale doar din productia interna, cu nerespectarea dispozitiilor legale si in conditiile in care Interagro inregistra debite mari la plata gazelor consumate, cauzand un prejudiciu de  aproximativ 130 milioane USD", se precizeaza intr-un comunicat al DIICOT.

Procurorii acuza ca prin actiunile grupului infractional a fost impiedicata desfasurarea normala a activitatii SNGN Romgaz SA creandu-se astfel dificultati semnificative in buna desfasurare a activitatii acestei societati.

"A fost creata o stare de fapt  de natura sa ameninte bunul mers al economiei nationale in domeniul gazelor naturale, dar si in ansamblu prin repercusiunile negative asupra intregii economii nationale", spun procurorii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h


Demersul ministrilor Varujan Vosganian si Adriean Videanu s-a realizat in conditiile in care Interagro inregistra o datorie reprezentand cca. 70% din bugetul anual al societatii nationale, fiind grav afectate principalele activitati ale SNGN Romgaz SA, societatea nationala fiind transformata practic intr-un furnizor al unui client privat privilegiat si fiind pus in pericol sistemul energetic national pe segmentul gazelor naturale.

In cauza exista indicii si date temeinice potrivit carora, prin activitatea ministrilor Varujan Vosganian SI Adriean Videanu, respectiv prin vanzarea  preferentiala catre Interagro a unor cantitati masive de gaze naturale, aceasta societate a fost plasata intr-o veritabila pozitie de monopol pe piata gazelor naturale.

Mai mult, SNGN Romgaz SA si Ministerul Economiei, fiind entitati ale statului cu atributii in domeniul energetic, prin folosirea  SNGN Romgaz SA  in favoarea Interagro, contrar scopului pentru care SNGN Romgaz SA a fost infiintata, s-au creat riscuri semnificative in planul securitatii energetice a Romaniei.

In referat se mai retine ca SNGN Romgaz SA a livrat in aceasta maniera catre Interagro, gaze naturale din productia proprie in valoare de cca. 1,5 miliarde de lei lei, respectiv cca. 500 milioane de dolari, din care cca. 270 de milioane de lei reprezinta valoarea reducerilor comerciale acordate ilegal.

Astfel, potrivit referatului procurorilor DIICOT, exista suspiciunea rezonabila ca au fost cooptati in gruparea infractionala Varujan Vosganian, ministrul economiei in perioada decembrie 2006 – decembrie 2008 si Adriean Videanu, ministrul economiei in perioada decembrie 2008- septembrie 2010, care au sprijinit gruparea infractionala initiata, constituita si coordonata de Ioan Niculae in scopul comiterii de fapte de natura sa submineze economia nationala.

"Din actele premergatoare efectuate in cauza au rezultat indicii temeinice cu privire la savarsirea faptelor sesizate, iar pentru stabilirea corecta si completa a situatiei de fapt se impune efectuarea unor acte de urmarire penala", spun procurorii.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016