Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR: Ghid de finantare pentru micii fermieri

afir-ghid-de-finantare-pentru-micii-fermieri

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a publicat un nou ghid de finantare pentru micii fermieri. Acestia sunt primii care au sansa de a beneficia de fonduri europene nerambursabile in procent de 100%.


Pe pagina de internet a agentiei a fost pregatit Ghidul solicitantului pentru infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol prin submasura 9.1 din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 - 2020. Acesta a fost realizat pentru pregatirea proiectelor care urmeaza sa fie depuse in cadrul sesiunii de primire a cererilor de finantare in 2022, potrivit unui comunicat transmis de AFIR.
 
Acest sprijin oferit este public si nerambursabil, fiind acordat prin submasura 9.1 cu 100%. Insa, nu poate depasi 10% din valoarea productiei comerecializate in primii cinci ani de la recunoasterea respectivului grup.
 
Cu acest ajutor, grupurile de producatori pot primi finantare de pana la 100.000 euro/an. Sprijinul se acorda in baza unui plan de afaceri necesar atingerii obiectivelor propuse pe o perioada ce nu depaseste cinci ani de la infiintare sau de la data la care grupul a fost recunoscut. De asemenea, ajutorul este forfetar si platit in transe anuale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
In Ghidul Solicitantului sunt amintite si principalele modificari ale noii versiuni:
 
- criterii de selectie - actualizarea punctajelor aferente 
 
- eliminarea obligativitatii prezentarii de catre solicitant a certificatului de inregistrare
 
- posibilitatea ca termenul de plata sa depaseasca data de 31.12.2025 - pentru grupurile de producatori recunoscute in anii 2021 si 2022
 
Ajutorul financiar acordat prin PNDR 2020 in cadrul submasurii 9.1 "Infiintarea grupurilor de producatori in sectorul agricol" sprijina infiintarea si functionarea administrativa a grupurilor de producatori. Acest proces se realizeaza pentru a asigura valorificarea in comun a produselor agricole, integrarea pe piata a producatorilor primari prin adoptarea productiei la cerintele pietei si comercializarea produselor. 
 
Fondurile din aceasta submasura pot fi folosite de fermieri pentru a asigura imbunatatirea performantelor, cresterea veniturilor generate de exploatatiile agricole, dar si promovarea lanturilor scurte de aprovizionare.
 
Solicitantii eligibili pentru sprijin sunt Grupurile de producatori din sectorul agricol. Acestea sunt recunoscute oficial de catre MADR inainte de solicitarea ajutorului, potrivit legislatiei nationale in vigoare - Ordonanta Guvernului nr. 37/2005, cu modificarile si completarile ulterioare.
 

Conditii minime de accesare

Solicitantul prezinta un Plan de afaceri care trebuie sa detalieze activitatile planificate ale grupului in raport cu una sau mai multe dintre categoriile enumerate mai jos:
 
- adaptarea productiei si produselor producatorilor care sunt membri ai acestor grupuri la cerintele pietei
 
- introducerea in comun a produselor pe piata, inclusiv pregatirea pentru vanzare, centralizarea vanzarilor si aprovizionarea cumparatorilor en gros
 
- stabiliriea unor norme comune privind informarea asupra productiei, acordand o atentie deosebita recoltarii si disponibilitatii
 
- alte activitati care pot fi desfasurate de catre grupurile de producatori, cum ar fi dezvoltarea competentelor in materie de exploatare si de comercializare, precum si organizarea si facilitarea proceselor de inovare
 
Puteti citi Ghidul solicitantului si anexele aferente aici.
 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016