Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

AFIR prezinta povestea de succes de la ferma Peica

afir-prezinta-povestea-de-succes-de-la-ferma-peica

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale prezinta pe scurt povestea de succes de la ferma Peica, unde cu bani europeni s-au pus bazele unei afaceri de neclintit.


Povestea fermei de vaci de lapte a domnului Peica din comuna Cetate, judetul Bistrita-Nasaud este veche si a inceput in 1992. Liviu Peica, tamplar de meserie, s-a apucat sa creasca vaci de lapte din nevoie, pentru a-si intretine familia. A inceput cu doua, apoi au fost trei vaci, apoi patru, iar dupa 27 de ani a ajuns sa aiba in ferma 286 de vaci.
 
Toate vacile din Ferma Peica sunt din rasa Red Holstein si au fost preferate avand in vedere cantitatea de lapte pe care o dau, stilul de muls si conformatia.
 
Astazi, la ferma din comuna Cetate, cinci roboti ingrijesc nu mai putin de 286 de animale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Doi roboti se ocupa de mulsul vacilor, unul le da de mancare, unul face curat si altul da de mancare viteilor. Fiecare animal are la gat un colan de pe care robotii citesc informatiile.

ferma peica
 
Softurile inregistreaza si fac rapoarte pe productia de lapte si de grasime a fiecarui animal, avertizeaza din timp fermierul daca cumva un animal are febra si refuza sa mulga un animal bolnav, astfel incat orice eroare umana este exclusa in procesul de calitate al laptelui.
 
"N-a fost usor, dar am muncit sa primim banii. N-am avut piedici, dimpotriva, ne-au consiliat, ne-au sprijinit tot timpul. Atat de mult le-a placut proiectul si celor de la AFIR ca au pus imagini cu ferma noastra la ei, la sediu. Cand vad ca faci ceea ce promiti in proiect sunt incantati si ei si te ajuta, nu te incurca…”, a spus Liviu Peica.
 
In fiecare dimineata, o masina cu lapte proaspat pleaca spre Bistrita, unde alimenteaza cele cinci dozatoare din oras, unde oamenii isi pot pune in sticle lapte proaspat, de cati bani vor ei. Restul productiei de lapte merge o gelaterie si catre o firma de procesare a laptelui din Vatra Dornei.
 
In iunie 2016, la doi ani dupa contractarea fondurilor europene nerambursabile, S.C. ANTODUTI COM S.R.L. finalizeaza proiectul MODERNIZAREA ACTIVITATII SC ANTODUTI COM SRL PRIN CONSTRUIRE SI DOTARE SALA DE MULS SI SPATIU PROCESARE LAPTE. Proiectul a fost finantat prin 4.1 ,,Investitii in exploatatii agricole” din PNDR 2014-2020, iar valoarea finantarii nerambursabile acordate este de 400.229,41 Euro.
 
Modernizarea activitatii s-a realizat prin utilizarea unor tehnologii performante de exploatare a bovinelor, cu monitorizarea si verificarea permanenta a laptelui si a starii de sanatate si bunastare a vacilor. De asemenea, s-a construit o hala cu doua statii functionale, ce include o sala de muls, colectare, inmagazinare primara si pre-procesare.
 
Ultimul proiect european accesat, cu o valoare de 650.000 Euro, finalizat in noiembrie 2017, a dus la tehnologizarea fermei la cel mai inalt nivel. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016