Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Agricultorii din Dolj au finalizat recoltarea paioaselor
Productia de grau in judet este de aproximativ trei tone la hectar, mai buna decat cea de anul trecut, dar mai slaba decat cea din 2012.
In judetul Dolj, s-a incheiat de curand campania de recoltare a paioaselor, majoritatea fermierilor spunand ca anul acesta au avut parte de productii mai mici din cauza ploilor.
Pana in prezent, reprezentantii Directiei Agricole Judetene nu au facut inca un anunt oficial referitor la productia de paioase din acest an, insa cifra vehiculata de producatorii locali est de aproximativ trei tone de grau la hectar.
Productii mai bune au avut societatile comerciale, care au obtinut circa 3.500 - 3.600 de kilograme de grau la hectar, in timp ce producatorii individuali au avut recolte de 2.500 - 2.600 de kilograme la hectar. Comparativ cu anul trecut, productia este putin mai buna, insa mai slaba fata de cea obtinuta in urma cu doi ani, in 2012.
Fermierii spun ca sunt multumiti de productia de grau si orz. „Am inchis sezonul la recoltatul paioaselor. La orz am obtinut 5.500 de kilograme la hectar, iar la grau, in jur de 5.000 de kilograme la hectar“, a declarat inginerul Cristian Bughiu, reprezentantul societatii Agrinatura SA, care lucreaza peste 7.000 de hectare in 11 comune din zona.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Daca graul a fost mult, dar de o calitate nu tocmai multumitoare, fermierii spera ca macar productia de porumb si de floarea-soarelui sa fie recoltata in conditii optime.
Lanurile de floara soarelui s-au copt datorita temperaturilor ridicate din ultimele zile, astfel ca fermierii planifica inceperea recoltatului in curand. Inginerul Cristian Bughiu spune ca asteapta cultura de floarea-soarelui si spera ca peste doua saptamani se va incepe recoltatul. Avand in vedere ca a fost un an atipic din punct de vedere al precipitatiilor se estimeaza o productie de peste 3.000 de kilograme la hectar.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura