Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agricultura Romaniei intra in insolventa: intarzierea subventiilor a inchis afaceri de 170 milioane de euro

agricultura-romaniei-intra-in-insolventa-intarzierea-subventiilor-a-inchis-afaceri-de-170-milioane-de-euro

Intarzierea subventiilor pentru companiile a caror activitate depinde de acestea a facut ca, in prima jumatate a anului 2016, agricultura sa fie unul dintre principalele sectoare economice afectate de insolventa, potrivit unei analize realizate de CITR.


Societatea de practicieni in insolventa cu un portofoliu de peste 800 de proceduri a realizat o analiza a cauzelor ce au dus la insolventele companiilor cu impact major in economie (companii cu valoarea activelor imobilizate mai mare de un milion de euro).
Daca valoarea activelor societatilor din agricultura cu active imobilizate mai mari de un milion de euro care au intrat in insolventa in primul semestru al anului 2015 cumula doar cinci milioane de euro si afecta putin peste 100 de angajati, prima jumatate a acestui an a adus schimbari importante: afaceri agricole de peste 170 de milioane de euro, cu un total de peste 1800 de angajati sunt acum in insolventa. Cu alte cuvinte, valoarea afacerilor din agricultura in insolventa a crescut cu 3.400% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

”Chiar daca nu au intrat semnificativ mai multe societati agricole mari in insolventa fata de anul trecut, efectul resimtit in economie a crescut considerabil. Analiza CITR arata ca valoarea afacerilor agricole care au intrat in procedura de la inceputul acestui an a crescut de 34 de ori, asta pentru ca au fost declarate insolvente firme mari, cu impact important in economia nationala. Este efectul de domino”, a declarat Andreea Cionca - Anghelof, Managing Partner CITR.

Cele mai importante companii care s-au confruntat cu lipsa lichiditatilor si incearca acum sa se redreseze sunt grupul Interagro, care a marcat puternic sectorul agricol in acest an prin deschiderea procedurii de insolventa, Agrofam Holding SRL din Ialomita, Samavia SRL din Satu Mare si Senator Prodimpex SRL din Vrancea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h

”Este si mai important sa ne uitam, insa, la cauzele care genereaza aceasta situati: pe de o parte, lipsa sprijinului prin intarzierea finantarii, pe de alta, incapacitatea sistemului de a face sectorul mai putin dependent de schimbarile climatice sau lipsa de predictibilitate in ceea ce priveste valorificarea produselor”, a completat Andreea Cionca - Anghelof, Managing Partner CITR.

Analiza CITR a identificat principalele cauze pentru care companii cu impact major in economia nationala au apelat la procedura insolventei: intarzierile subventiilor, dependenta majora a acestui sector de clima si de fenomenele meteorologice, intarzierea vanzarii produselor fata de momentul efectuarii cheltuielilor de productie, cresterea acestor costuri si scaderea pretului de vanzare pe piata.

Pe langa aceste cauze, si afacerile agricole se confrunta cu problemele generice ale antreprenorilor din economia autohtona, cum ar fi neincasarea creantelor sau intarzieri in recuperarea lor, lipsa incasarii despagubirilor de la asiguratori, sistarea unor lucrari sau contracte din cauza intrarii in insolventa a partenerilor ori colaboratorilor, dificultati in plata furnizorilor, intarzieri care duc la sistarea livrarilor, litigii judiciare – executari silite sau masuri asiguratorii survenite in urma dificultatii in achitarea furnizorilor, management defectuos, lipsa unei infuzii de capital, grad de indatorare ridicat sau lipsa fondurilor proprii.

In prezent, pe langa societatile a caror insolventa a fost deja declarata, alte noua societati de impact din domeniul agricol au cel putin o cerere de insolventa inregistrata. Acestea au o cifra de afaceri cumulata de peste 50 de milioane de euro si peste 900 de angajati.


Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016