Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

In viziunea membrilor federatiei, doar in acest mod se va asigura stabilitatea locurilor de munca si se va combate munca la negru.
Recent, federatia Agrostar, organism cu peste 50.000 de membri care isi desfasoara activitatea in domeniile vegetal, cresterea animalelor, avicultura, legumicultura, pomicultura, a remis un comunicat de presa adresat atat patronatelor din domeni dar si angajatilor.
In document se specifica faptul ca reducerea TVA la produsele alimentare la 5 la suta trebuie precedata de semnarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura si a celui la nivel de societati comerciale, aceasta fiind singura modalitate prin care s-ar asigura stabilitatea locurilor de munca, imbunatatirea conditiilor de lucru, combaterea muncii la negru si a evaziunii fiscale.
In acest sens, Niculae Stefan, presedintele federatiei, a afirmat ca „avertizam patronatele din domeniu ca reducerea taxei pe valoarea adaugata la produsele alimentare la 5 la suta trebuie precedata de semnarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura si a celui la nivel de societati comerciale. Agricultura este singurul sector al economiei care nu are un contract colectiv de munca la nivel de ramura si la nivel de societati comerciale, ceea ce face ca forta de munca din acest sector sa fie vulnerabila si, practic, la mana patronilor”.
Totodata, in opinia sa, orice probleme cu care se confrunta salariatii din domeniu trebuie rezolvate prin stabilirea unui cadru al dialogului social sindicat - patronat, in acord cu legislatia europeana.
La finele saptamanii trecute, premierul Victor Ponta afirma ca dupa reducerea TVA la paine s-a redus simţitor evaziunea fiscala şi ca masura va fi aplicata, inainte de sectorul carnii, pentru produsele tradiţionale, bio şi legume-fructe. „Pe baza acestui experiment fericit, cu reducerea TVA la paine, din septembrie putem sa trecem la urmatoarele grade, care inseamna legume şi fructe, produse tradiţionale şi bio şi dupa aceea producţia de carne, care va avea un impact pe buget mai mare decat la celelalte produse", a precizat acesta.
In document se specifica faptul ca reducerea TVA la produsele alimentare la 5 la suta trebuie precedata de semnarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura si a celui la nivel de societati comerciale, aceasta fiind singura modalitate prin care s-ar asigura stabilitatea locurilor de munca, imbunatatirea conditiilor de lucru, combaterea muncii la negru si a evaziunii fiscale.
In acest sens, Niculae Stefan, presedintele federatiei, a afirmat ca „avertizam patronatele din domeniu ca reducerea taxei pe valoarea adaugata la produsele alimentare la 5 la suta trebuie precedata de semnarea contractului colectiv de munca la nivel de ramura si a celui la nivel de societati comerciale. Agricultura este singurul sector al economiei care nu are un contract colectiv de munca la nivel de ramura si la nivel de societati comerciale, ceea ce face ca forta de munca din acest sector sa fie vulnerabila si, practic, la mana patronilor”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Totodata, in opinia sa, orice probleme cu care se confrunta salariatii din domeniu trebuie rezolvate prin stabilirea unui cadru al dialogului social sindicat - patronat, in acord cu legislatia europeana.
La finele saptamanii trecute, premierul Victor Ponta afirma ca dupa reducerea TVA la paine s-a redus simţitor evaziunea fiscala şi ca masura va fi aplicata, inainte de sectorul carnii, pentru produsele tradiţionale, bio şi legume-fructe. „Pe baza acestui experiment fericit, cu reducerea TVA la paine, din septembrie putem sa trecem la urmatoarele grade, care inseamna legume şi fructe, produse tradiţionale şi bio şi dupa aceea producţia de carne, care va avea un impact pe buget mai mare decat la celelalte produse", a precizat acesta.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News