Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Agrostar: Statiunile de cercetare trebuie restructurate iar finantarea sa se faca pe baza de proiecte

agrostar-statiunile-de-cercetare-trebuie-restructurate-iar-finantarea-sa-se-faca-pe-baza-de-proiecte

Recent, reprezentantii Federatiei Agrostar au cerut scoaterea statiunilor de cercetare agricola de sub tutela Academiei de Stiinte Agricole si Silvice, restructurarea acestora si autofinantarea pe baza proiectelor, aratand ca actuala forma de organizare a dus la dezastru şi la jaf sistematic


Federatia Agrostar cere ca ASAS sa ramana un for stiintific, fara sa aiba legatura cu finantarea statiunilor de cercetare, intrucat a demonstrat ca nu are capacitatea de a reorganiza aceste unitati.
 
„Amintim faptul ca, la un moment dat, statiunile de cercetare agricola au beneficiat de o stergere a datoriilor, pentru a se putea redresa, dar acest lucru nu s-a intamplat. Actuala forma de organizare a dus la un dezastru, la un jaf sistematic asupra unitatilor de cercetare, care au pierdut suprafete importante de teren si au incheiat contracte dezavantajoase. Singura politica de pana acum a fost cea a intereselor. Cerem ca aceasta situatie sa inceteze. S-a ajuns la situatia aberanta ca tractoristul de la statiunea de cercetare sa fie asimilat functionarului public”, arata secretarul general al Agrostar, Horatiu Raicu, citat intr-un comunicat de presa
 Federatia propune inventarierea terenurilor pe care le mai detin staţiunile de cercetare si organizarea acestora pe trei zone de cercetare: vegetal, zootehnie, horticultura, precum si refacerea managementului si intocmirea unor strategii pe domenii, impreuna cu Ministerul Agriculturii.
 
„Printre propunerile noastre se regasesc si cele legate de readucerea soiurilor romanesti de seminte, adaptarea soiurilor de cereale, in functie de schimbarile climatice, refacerea patrimoniului genetic in zootehnie si accesarea, impreuna cu agricultorii, de fonduri europene. Incheierea unor parteneriate cu agricultorii si accesarea de fonduri europene ar putea asigura si salarii mai mari pentru angajati. In prezent, se stie ca salariile angajaţilor din cercetare sunt indecent de mici si, desi exista statiuni care au venituri considerabile si ar putea majora salariile, actuala forma de organizare nu permite acest lucru”, a precizat Horatiu Raicu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala


Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial   Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri   Piata autohtona a berii...

Oferta Speciala
valabila 48h


Federatia Agrostar are in componenta peste 45.000 de membri, atat producatori agricoli, cat si salariaţi din agricultura si servicii conexe, atat din sectorul privat, cat si din cel bugetar.

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016