Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APIA, mesaj pentru fermieri: Luati banii din Masura 21

apia-mesaj-pentru-fermieri-luati-banii-din-masura-21

APIA are un mesaj clar pentru fermierii care au nevoie de ajutor acum: "Luati banii din Masura 21!". Iata ce a mai transmis institutia.


Potentialii beneficiari ai acestui sprijin temporar cu caracter exceptional sunt fermierii activi, conform definitiei in sensul art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013 si conform legislatiei nationale, crescatori de animale din speciile bovine, ovine/caprine si/sau fermieri din sectorul vegetal, respectiv cei din sectorul de legume-fructe si cartofi, inscrisi in evidenta APIA cu cod unic de identificare, care au depus Cerere unica de plata in anul 2020 si care respecta criteriile de eligibilitate, specifice schemei de sprijin temporar cu caracter exceptional acordat fermierilor si IMM-urilor, care au fost afectati in mod deosebit de criza Covid-19, subliniaza APIA.
 
Potrivit sursei citate, sunt considerati fermieri activi acei beneficiari care au indeplinit calitatea de fermier activ si au incasat plati directe conform dovezilor verificabile aferente Cererii unice de plata din Campania 2019 si acei beneficiari care au solicitat plati directe pentru prima data in anul 2020 si indeplinesc prevederile OMADR nr. 619/2015, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura aminteste ca articolul 9 privind "Fermierul activ" din Regulamentul (UE) nr. 1307 si legislatia nationala mentioneaza si impun verificari pentru respectarea conditiei de fermier activ doar pentru plati directe: "Fermierul care in anul anterior de plata ar fi avut dreptul la plati directe, calculate potrivit prevederilor art. 12 din Regulamentul delegat (UE) nr. 639/2014 al Comisiei din 11 martie 2014 de completare a Regulamentului (UE) nr. 1307/2013 al Parlamentului European si al Consiliului de stabilire a unor norme privind platile directe acordate fermierilor prin scheme de sprijin in cadrul politicii agricole comune si de modificare a anexei X la regulamentul mentionat, denumit in continuare Regulamentul nr. 639/2014, plati care nu ar fi depasit cuantumul de 5.000 de euro, si care desfasoara cel putin o activitate agricola minima in cadrul exploatatiei sale, definita potrivit prevederilor art. 2 alin. (2) lit. c), d) si e), este fermier activ si poate beneficia de plati directe".
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Astfel, un fermier doar cu ANT nu se supune verificarilor specifice pentru "fermierul activ", dar in mod obligatoriu trebuie sa desfasoare activitate agricola pentru a putea beneficia de ajutoarele exceptionale acordate fermierilor afectati de criza Covid-19, se mentioneaza in comunicatul APIA.
 
Potrivit Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Submasura 21 are in vedere oferirea de sprijin financiar pentru atenuarea problemelor legate de lichiditati care pericliteaza continuitatea activitatilor agricole, respectiv a productiei primare in agricultura, in special in sectoarele zootehnic (bovine, ovine si caprine), legume - fructe si cartofi, ca fiind cele mai afectate de impactul Covid-19.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016