Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociatia Producatorilor Agricoli din Braila ne comunica: maine ne intalnim la minister

asociatia-producatorilor-agricoli-din-braila-ne-comunica-maine-ne-intalnim-la-minister

Am primit pe email un comunicat al colegilor din Asociatia Producatorilor Agricoli din Braila, prin care acestia isi manifesta ingrijorarea fata de lipsa de interes pe care o constata in conducerea Ministerului Agriculturii. Pentru informarea cititorilor AGROROMANIA, reproducem integral comunicatul fermierilor braileni.


Nici absenta nemotivata, de la Conferinta Nationala a Agricultorilor, amendata ferm de toti participantii si nici semnalele trase de presedintele LAPAR, in cursul Conferintei Mediafax, nu au constituit pentru domnia sa, argumente de a diminua pecetea negativa, care a aplicat-o pe debutul acestui mandat.

In cursul Conferintei Mediafax, d-l Ministru a fost invitat de reprezentantul nostru, la Braila, pentru o dezbatere tematica, extrem de importanta si urgenta, in contextul dezastrului provocat de seceta din toamna trecuta si primavara curenta, in majoritatea bazinelor agricole ale tarii – irigatiile. Desi a acceptat in fata celor prezenti, fara nici o retinere, gaseste permanent motive pentru amanari, ultima probabil, pentru a nu-si afecta buna desfasurare a sarbatorilor pascale.

Cand d-l ministru Fuia, a fost investit in aceasta functie, agricultorii au sperat ca va pastori cu profesionalism si daruire, o activitate economica de o importanta vitala pentru aceasta natiune. Ca va fi un ministru al agricultorilor, dintotdeauna neglijati si dispretuiti de politicieni, din clasa carora si domnia sa face parte. S-a angajat in aceasta grea misiune, la inceput cu multe promisiuni.

Ne pare rau sa constatam ca nici Primul Ministru nu pare sa-si aminteasca angajamentul de prioritati, din care printre primele, se afla si agricultura. Consecintele incep sa se intrevada, spre disperarea agricultorilor, dar spre nepasarea factorilor responsabili: pierderi foarte mari, prin calamitarea culturilor de toamna, un deficit major de apa in sol, in conditiile unor prognoze teribile, care afecteaza din start si culturile de primavara, costurile in crestere continua pentru materiile prime, o piata dezordonata, scapata de sub control, o sustinere financiara in coada tuturor europenilor si, in final, o productivitate tot de coada europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Este necesar ca Ministerul Agriculturii, prin ministrul sau, sa dea dovada de intelegere a fenomenelor, de operativitate in preluarea si prelucrarea informatiilor, in baza carora sa se emita deciziile cele mai eficiente. Amanarea repetata, a unor intalniri informale, pe o tematica atat de urgenta, denota si lipsa de respect fata de agricultori, dar si interes scazut in solutionarea problemelor grave din agricultura.

Asociatia Producatorilor Agricoli Braila constata din nou, cu ingrijorare, manifestari de nepasare, dezinteres si responsabilitate limitata, fata de problemele grave din agricultura, dar si atitudine sfidatoare fata de agricultori, pe care le afiseaza cu dezinvoltura, inca de la inceputul mandatului sau, ministrul agriculturii, d-l Stelian Fuia.

Concluzia noastra nu poate sa fie decat una: trebuie sa purtam aceste dezbateri, la toate nivelurile responsabile, iar daca nu ne vor, noi va trebui sa utilizam toate metodele pentru a-i convinge.

APA Braila solicita tuturor asociatiilor membre LAPAR, celorlalte organizatii nationale, pe sectoare de activitate, solidaritate si mobilizare, pentru sustinerea de dezbateri ferme, decisive, fara amanari.

Pentru inceput, o delegatie a reprezentantilor agricultorilor, va fi prezenta miercuri 18 aprilie, la sediul Ministerului Agriculturii, pentru o ultima tentativa de dialog cu d-l ministru Stelian Fuia.

Asociatia Producatorilor Agricoli (APA) - Braila
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016