Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentionare a Garzii de Mediu privind arderea miristilor, a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale

atentionare-a-garzii-de-mediu-privind-arderea-miristilor-a-vegetatiei-uscate-si-a-resturilor-vegetale

Garda Nationala de Mediu, Comisariatul General, a solicitat comisariatelor regionale si judetene din teritoriu sa transmita consiliilor locale o avertizare privind arderea miristilor, a vegetatiei uscate si a resturilor vegetale, acestora revenindu-le sarcina de a comunica agentilor economici si persoanelor fizice detinatoare de terenuri obligatiile care le revin in vederea arderii miristilor si vegetatiei uscate in conditii de siguranta.


Comisarul General al Garzii Nationale de Mediu, Ovidiu Constantin Daescu, a solicitat Comisariatelor Regionale si Judetene sa se implice in activitatea de depistare a cauzelor care au provocat incendiile, precum si in estimarea pagubelor produse.

"Privind sanctionarea conform prevederilor legale a celor care se fac vinovati de incendiile produse, trebuie sa va implicati in mod deosebit, iar acolo unde este cazul, sa inaintati solicitare catre organele de politie in vederea cercetarii si solutionarii cauzelor. Aveti obligatia de a actiona cu corectitudine, promptitudine si profesionalism pentru indeplinirea in cel mai serios mod a sarcinilor de serviciu", a transmis Comisarul general Ovidiu Daescu.

Conform circularei transmise in teritoriu, persoanele fizice si juridice trebuie instiintate ca, potrivit legislatiei privind protectia mediului, este interzisa arderea miristilor, a stufului, a tufarisurilor sau vegetatiei ierboase fara acceptul autoritatilor competente pentru protectia mediului si fara informarea in prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situatii de urgenta.

In caz de neconformare, vor fi aplicate sanctiuni constand in amenda de la 3.000 pana la 6.000 lei, pentru persoane fizice si intre 25.000 si 50.000 lei, pentru persoane juridice.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h


Trebuie precizat faptul ca arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale este strict interzisa daca nu se impune ca o masura exceptionala in cazuri de carantina fitosanitara, sau pentru prevenirea raspandirii unor boli sau daunatori specifici. in cazurile exceptionale (carantina fitosanitara, raspandirea unor boli sau daunatori), in scopul realizarii igienizarii terenurilor prin ardere, cetatenii au obligatia de a solicita si obtine, de la autoritatile competente, urmatoarele documente:

- Accept de la Agentia pentru Protectia Mediului
- Permis de lucru cu focul de la primarie - obtinerea permisului de lucru cu focul se face dupa ce proprietarul terenului a primit acceptul de la Agentia pentru Protectia Mediului.

Inainte de inceperea lucrarilor de incendiere a vegetatiei uscate, vor fi comunicate data, intervalul orar si locul in care se intentioneaza efectuarea acestor lucrari la ISUJ si la Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu si va fi informat Serviciul voluntar pentru situatii de urgenta al localitatii.

Dupa incheierea lucrarilor, executantul trebuie sa predea emitentului permisul de lucru cu focul.

In vederea arderii miristilor in conditii de siguranta, in cazurile exceptionale enumerate mai sus, trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte:

Arderea miristii se face cu respectarea urmatoarelor prevederi generale:

- conditii meteorologice fara vant;
- parcelarea miristii in suprafete de maximum 10 ha, prin fasii arate;
- izolarea zonei de ardere fata de cai de comunicatii, constructii, culturi agricole vecine, instalatii, fond forestier, prin executarea de fasii arate;
- desfasurarea arderii numai pe timp de zi;
- asigurarea pana la finalizarea arderii a personalului de supraveghere si stingere a eventualelor incendii;
- asigurarea, pentru suprafete de ardere mai mici de 5 ha, a substantelor si mijloacelor de stingere necesare;
- asigurarea, in cazul suprafetelor de ardere mai mari de 5 ha, a unui plug, a unei cisterne cu apa, a mijloacelor de tractare si a personalului de deservire;
- arderea miristii, in cazul terenurilor in panta, pornind din partea de sus a pantei.

Arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale se executa cu respectarea urmatoarelor prevederi generale:

- conditii meteorologice fara vant;
- colectarea in gramezi a resturilor vegetale, in cantitati mici, astfel incat arderea sa poata fi controlata;
- executarea arderii in zone care sa nu permita propagarea focului la fondul forestier/constructii si sa nu afecteze retelele electrice, de comunicatii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
- curatarea de vegetatie a suprafetei din jurul fiecarei gramezi pe o distanta de 5 m;
- desfasurarea arderii numai pe timp de zi;
- asigurarea mijloacelor si materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
- supravegherea permanenta a arderii;
- stingerea totala a focului inainte de parasirea locului arderii;
- interzicerea acoperirii cu pamant a focarelor.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016