Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Avicola Mihailesti vrea sa intensifice exporturile de oua in 2013

avicola-mihailesti-vrea-sa-intensifice-exporturile-de-oua-in-2013

Avicola Bucuresti detinea 16 ferme agricole la inceputul anilor ’90, pe cand era in proprietatea statului, insa acum, la mai bine de 20 de ani de atunci, a mai ramas doar cu 3 ferme, la Mihailesti, Codlea si Butimanu.


Anul 2013 nu va fi unul foarte bun, dupa cum nici 2012 nu a fost conform asteptarilor , acest lucur reiese dintr-un interviu acordat de Terez Zarug, cea care a preluat conducerea Avicola in urma cu cinci ani si care ocupa functia de director general in prezent. Avicola Mihailesti este unul dintre cei mai importanti pioni de pe piata oualor de consum.

“Un factor principal care a influentat in mod negativ asteptarile noastre pentru anul trecut, a fost cresterea exagerata a preturilor la materiile prime, care s-au dublat fata de 2011. Nu sunt foarte optimista nici in privinta acestui an. Exista o supraproductie de oua in Europa, ceea ce a determinat o diminuare a pretului de vanzare mult sub costul de productie” a sustinut Terez Zarug.

Cu toate ca cifra de afaceri a ajuns la 35 de milioane de lei in 2012, ceea ce indica o marire cu 25 de procente a celei din 2011, profitul companiei Avicola a fost mai mic, oprindu-se doar la 426 de mii de lei in 2012, fata de aproximativ 811 mii de lei profit inregistrat in 2011.

Telul principal al companiei, pentru 2013, este acela de a intensifica exporturile, mai precis de a ajunge cu acestea de la 5 procente din totalul afacerii in 2012, la 10 procente in 2013. Cei mai importanti importatori de oua de Mihailesti , sunt Germania, una dintre cele mai mari importatoare de oua de consum, Olanda si de anul acesta, Irakul.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h


“Problema este lipsa unui ajutor real al autoritatilor. In momentul in care intentionam sa intram pe noi piete sa ne ajute sa identificam documentele necesare, nu sa astepte sa venim noi cu toata documentatia necesara exportului. Este un proces anevoios. Vrem ca exporturile sa nu ni se para un adevarat calvar, ci o sansa pentru a ne dezvolta afacerea” mai declara Zarug.

Din totalul afacerii, mai mult de jumatate, 50-60 de procente, il constituie ouale de consum, cealalta parte este reprezentata de desfacerea de material biologic. Compania este exportatoare de material biologic pentru Ungaria, Republica Moldova si Bulgaria, dar si singurul importator si distribuitor al rasei Lohman Brown din Germania.

Consumul de oua al Romaniei ajunge la 280 de oua /cap de locuitor, iar in Ungaria acesta ajunge la 300 de oua/cap de locuitor.

In 2013, Avicola prevede o productie de 48 de milioane de oua, ceea ce inseamna ca productia va creste cu 38 de procente fata de anul trecut. Tot pentru acest an, compania estimeaza ca cifra de afaceri va ajunge la 36,5 milioane de lei.


Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016