Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Billbergia - lacrimile reginei sau lacrimile ingerului?
BILLBERGIA - ingrijire, varietati plante epifite, lacrimile reginei, BILLBERGIA NUTANS, bromelii
Billbergia este o planta iubita pentru aspectul sau general, ea se dezvolta sub forma unei tufe, alcatuita din manunchiuri de frunze alungite, dispuse sub forma unei rozete. Multi ii indragesc si florile neobisnuite, care apar pe o tija florala alungita, ce se prelinge pe langa ghiveci, intr-un mozaic de culori roz, verzi si albastru deschis.
Cum se mai numeste Billbergia?
Veti gasi Billbergia mai rar in florarii si mai des in casele prietenilor. Atunci cand o vedeti in magazin, pe eticheta ei se va afla doar denumirea stiintifica, Billbergia sp. Asta din pricina ca inca nu este foarte cunoscuta si nu s-a impamantenit inca o denumire comerciala.
Prietenii va vor spune poate ca se numeste “lacrimile ingerului”, este una din denumirile populare ale Bilbergiei, care au inceput sa circule si in Romania. Corect, insa, denumirea populara unanim acceptata de cultivatorii din intreaga lume se traduce prin “lacrimile reginei”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Acest fapt poate provoca nedumeriri celor mai putin familiarizati cu denumirile plantelor ornamentale, de aceea este bine sa folositi traducerea corecta a numelui ei - “lacrimile reginei”.
Mai rar utilizat este numele de “floarea prieteniei”, care se datoreaza unei calitati ale plantei: se inmulteste grozav de repede si usor, astfel incat, daca aveti prieteni iubitori de flori, le puteti darui frecvent exemplare tinere de Bilbbergia.
Ruda cu ananasul
Exista mai multe specii de Billbergia, una dintre cele mai raspandite in Romania este Billbergia nutans. Toate speciile care compun acest gen fac parte din marea familie a Bromeliaceaelor, alaturi de deliciosul ananas (Ananas comosus) si frumoasele Guzmania, Aechmea si Tillandsia, pe care le gasim in florarii.
Majoritatea isi au originile in padurile Americii de Sud, unde cresc ca plante epifite in padurile tropicale. Acest lucru ne spune multe despre modul lor de viata, si s-ar traduce astfel:
- sunt specii care cresc in lumina indirecta, ferite de razele soarelui
- au nevoie de un substrat cu pH acid (amestecul de turba si pamant de padure este excelent)
- au nevoie de umezeala in aer, le place sa fie stropite pe frunze sau chiar sa primeasca din cand in cand dusuri, cu apa la temperatura camerei
- solul nu trebuie sa fie udat in exces
Ce inseamna plante epifite?
O planta epifita, contrar unor pareri larg raspandite, nu este un organism parazit. Ea creste pe suprafata altor plante, de regula arbori, folosindu-se de ei ca suport, fara insa a utiliza substante din organismul lor.
Adesea le intalnim in coroana arborilor din padurile tropicale, la imbinarea dintre crengile mai groase, unde se acumuleaza in timp materie organica provenita din descompunerea frunzelor moarte. Printre cele mai cunoscute categorii de plante epifite se numara bromeliile si orhideele.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 3.67 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News