Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Peste 20 de soiuri de vinuri din Grecia au fost degustate in cadrul evenimentului organizat de principalul importator al acestora in Romania si de presedintele Federatiei Somelierilor din Romania.
In cursul acestei saptamani, intr-un cadru distins, Greka Terra, principalul importator de vinuri grecesti de top si alte delicatese grecesti in Romania si presedintele Federatiei Somelierilor din Romania, Avram Laurentiu Achim, au organizat in premiera un Masterclass de vinuri grecesti, eveniment in cadrul caruia au fost promovate si degustate peste 20 de soiuri de vinuri sin categoriile rosu, rose, alb, retsina.
Vinurile oferite spre degustare participantilor provin din diferite regiuni de traditie ale Greciei, precum Macedonia, Tesalia, Attica, Peloponez, Insulele din Marea Egee, Insulele Ionice, Creta, toate beneficiind de recunoastere internationala si de o serie de premii la concursurile internationale de vinuri.
Cea mai importanta parte a evenimentului care a avut loc in data de 27 mai, a fost o prezentare realizata de unul dintre cei mai recunoscuti producatori de vinuri din Grecia, Stellios Boutaris. A fost vorba de o prezentare profesionala, despre vinurile grecesti, vita de vie si zonele viticole din Grecia, destinata persoanelor cu cunostinte extinse despre vin.
Importanta evenimentului este data si de faptul ca printre participanti s-au numarat ambasadorul Greciei in Romania, impreuna cu presedintele Camerei de Comert Eleno - Romane.
La eveniment au mai fost prezenti, reprezentanti de la cea mai mare revista de vinuri din Romania, Vinul.ro, bloggeri de vin, cum ar fi Vin2.ro, Provin.ro, Oenolog.ro, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania si reprezentanti ai Winetaste.ro, degustatori privati si reprezentanti ai pietei vitivinicole, cum ar fi Vinimondo si Vinibuoni.ro.
In cadrul cinei festive ce a marcat incheierea evenimentului au fost oferite spre degustare sapte din cele mai cunoscute soiuri de vinuri grecesti, mai prercis Boutari Moschofilero, Biblia Chora White, Kir-Yianni Akakies, Sigalas Santorini, Tselepos Driopi Reserve, Kir-Yianni Ramnista si Samos Vin Doux.
Vinurile oferite spre degustare participantilor provin din diferite regiuni de traditie ale Greciei, precum Macedonia, Tesalia, Attica, Peloponez, Insulele din Marea Egee, Insulele Ionice, Creta, toate beneficiind de recunoastere internationala si de o serie de premii la concursurile internationale de vinuri.
Cea mai importanta parte a evenimentului care a avut loc in data de 27 mai, a fost o prezentare realizata de unul dintre cei mai recunoscuti producatori de vinuri din Grecia, Stellios Boutaris. A fost vorba de o prezentare profesionala, despre vinurile grecesti, vita de vie si zonele viticole din Grecia, destinata persoanelor cu cunostinte extinse despre vin.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Importanta evenimentului este data si de faptul ca printre participanti s-au numarat ambasadorul Greciei in Romania, impreuna cu presedintele Camerei de Comert Eleno - Romane.
La eveniment au mai fost prezenti, reprezentanti de la cea mai mare revista de vinuri din Romania, Vinul.ro, bloggeri de vin, cum ar fi Vin2.ro, Provin.ro, Oenolog.ro, presedintele Organizatiei Somelierilor din Romania si reprezentanti ai Winetaste.ro, degustatori privati si reprezentanti ai pietei vitivinicole, cum ar fi Vinimondo si Vinibuoni.ro.
In cadrul cinei festive ce a marcat incheierea evenimentului au fost oferite spre degustare sapte din cele mai cunoscute soiuri de vinuri grecesti, mai prercis Boutari Moschofilero, Biblia Chora White, Kir-Yianni Akakies, Sigalas Santorini, Tselepos Driopi Reserve, Kir-Yianni Ramnista si Samos Vin Doux.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News