Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care au fost cei mai eficienti fermieri la finele anului trecut

care-au-fost-cei-mai-eficienti-fermieri-la-finele-anului-trecut

Portalul financiar de verificare si monitorizare a companiilor din Romania RisCo, a realizat un clasament al fermierilor care au avut cele mai mari castiguri in 2014, in baza datelor financiare.


Pe primele 10 locuri din clasament se afla companii care au ferme de crestere a animalelor si pasarilor, dar care deruleaza activitati si in zona de productie vegetala sau in industria chimica. Printre acestea, pe locul 6 se afla si Comcereal Vaslui, firma apartinand lui Adrian Porumboiu, dar care intre timp a iesit din clasament.
 
Astfel pe locul 1 se claseaza Interagro SA,  care apartine lui Ioan Niculae, avand o cifra de afaceri de 1,7 miliarde de lei, in scadere cu 413,6 milioane de lei fata de anul trecut. De asemenea, firma a incheiat 2014 cu un minus de 21,2 milioane de lei in zona profitabilitatii.
 
Pe locul secund se afla Interagro SRL, Zimnicea, care face parte din acelasi grup de firme, cu o cifra de afaceri de 1,5 miliarde de lei, in crestere cu 189,05 milioane de lei.  Firma a crescut si numarul de angajati, pin comparatie cu 2013, de la 975 la 1490. In schimb, a avut pierderi in zona profitabilitatii de 211 milioane de lei. Zona de activitate este extinsa de la cresterea animalelor pana la combinate chimice.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Locul trei revine firmei Agro-Chirnogi SA, Oltenita, cu o cifra de afaceri de 709,86 lei si un profit de 3,45 milioane de lei. Numarul angajatilor a crescut la 695. Firma este din zona productiei vegetale, cultiva cereale pe o suprafata de 24.000 ha.
 
Pe patru se claseaza Smithfield Ferme SRL din Timisoara, unul dintre cei mai mari crescatori si producatori de porci. Cifra de afaceri este de 706,74 milioane de lei, iar profitul 74,97 milioane de lei. Firma are 1.097 de angajati si este singura companie din Romania care a primit aprobare sa exporte in China carne de porc congelata.
 
Pe locul cinci se afla Transavia Alba, cu o cifra de afaceri de 476,12 milioane de lei, un profit de 64,08 milioane de lei. Are 1.059 de angajati.  Este unul dintre cei mai importanti producatori de carne de pasare cu firme in 5 judete. Ioan Popa conduce compania de 23 de ani, iar anul trecut a intrat in Top Forbes 500 de miliardari, cu o avere estimata la 87 de milioane de euro.
 
Pe locul sase regasim Zoo Sintex Calarasi, cu o cifra de afaceri de 354,23 milioane de lei, un profit de 1,25 milioane de lei. Firma detine cea mai mare magazie de depozitare a cerealelor din judetul Calarasi, cu o suprafata de 3.600 mp si o capacitate de 11.000 de tone. Proiectul a fost facut pe bani europeni si are o valoare de 11.593.675 lei, din care fonduri nerambursabile 4.836.549 lei;
 
Pe locul sapte, Agricost Braila, cu o cifra de afaceri de 334,23 milioane de lei, un profit de 57,57 milioane de lei si 1.007 angajati. Este unul dintre cei mai importanti jucatori din agricultura romaneasca. Exploateaza aproximativ 56.000 ha in Insula Mare a Brailei. Firma are o experienta de 14 ani in agricultura si este condusa de un Consiliu de Administratie, al carui presedinte este Lucian Buzdugan.
 
Locul opt e ocupat de Agrisol Prahova, cu o cifra de afaceri de 302,8 milioane de lei, un profit de 23,56 milioane de lei si 1.101 angajati. Agrisol detine ferme de crestere a pasarilor si doua fabrici de nuterturi combinate.
 
Pe locul noua se afla Promat Comimpex Satu Mare, cu o cifra de afaceri de 267,4 milioane de lei si un profit de 25,5 milioane de lei, se ocupa de comercializarea inputurilor si a pieselor de schimb pentru masini agricole, si Avicola Buzau, care in 2014 era pe pozitia 13 in clasament.
 
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016