Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Care sunt fermierii suceveni care pot beneficia de subventia acordata crescatorilor de animale din zone defavorizate
Fermierii pot profita de schema de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate, forma de sprijin financiar aprobata la finele lunii precedente. Potrivit legii, de acest sprijin pot beneficia crescatorii de animale cu maxim 15 vaci de lapte, 50 de bivolite sau 90 taurine de carne.
Valoarea sprijinului, in functie de numarul de solicitari si de animale eligibile la plata, va fi de cel mult 250 de euro pentru vaca de lapte, 187,5 euro pentru fiecare bivolita si de cel mult 300 de euro pe cap de taurina pentru carne.
"Acestea sunt sumele maxime prevazute in proiect. In realitate, insa, in 2011, cand sprijinul a fost acordat doar pentru vaca de lapte din zonele defavorizate, cuantumul ajutorului financiar a fost de 86,37 euro pe cap de vaca", arata Angela Coroleuca, sefa APIA Suceava.
Pentru taurinele din rase de carne si metisii acestora sprijinul financiar se acorda o singura data pentru animalele cu varsta de maximum 20 luni, existent sau iesit din exploatatie, in perioada 6 august 2011-21 septembrie 2012.
Cuantumul ajutorului specific se calculeaza anual, in lei, la cursul euro-leu stabilit de Banca Centrala Europeana la ultima cotatie a lunii septembrie, care este publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Valoarea totala a acestui sprijin, finantat din Fondul European de Garantare Agricola, este de 30 de milioane de euro.
In judetul Suceava, in categoria zone defavorizate sunt incadrate localitatile Breaza, Brodina, Brosteni, Cimpulung Moldovenesc, Capu Cimpului, Cirlibaba, Ciocanesti, Cosna, Crucea, Dorna Candrenilor, Dorna-Arini, Frasin, Frumosu, Fundu Moldovei, Gura Humorului, Iacobeni, Izvoarele Sucevei, Malini, Manastirea Humorului, Moldova Sulita, Moldovita, Ostra, Panaci, Poiana Stampei, Pojorita, Putna, Risca, Sadova, Slatina, Straja, Stulpicani, Sucevita, saru Dornei, Ulma, Vama, Vatra Dornei si Vatra Moldovitei.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi