Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Seful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a declarat, marti, ca nu este de acord cu cota de TVA redus la alimente, pentru ca nu este clar in ce fel ar ajuta fermierii si, in plus, ar duce si mai mult la fragmentarea sistemului de TVA.
"In general, nu am sfatui sa se mearga in aceasta directie pentru un numar de motive. In primul rand acum cand avem o seceta care creaza unele probleme pentru fermieri, nu este foarte clar cum scazand rata la TVA pe produsele alimentare acesta ii va ajuta pe acei oameni. Este mai bine ca daca exista o problema specifica a unui grup specific pe o perioada specifica sa ai mai degraba subventii directe decat sa schimbi sistemul fiscal. in al doilea rand, experiente dintr-un numar de tari ne arata ca daca scazi TVA la alimente sau ca in alte tari la restaurante si hoteluri, acesta nu are un efect pozitiv asupra economiei. Adica o creare de locuri de munca sau mai multe investitii, ci pur si simplu este un transfer catre proprietarii din sector. Avand in vedere ca acesta ar fragmenta si mai mult sistemul de TVA, noi sfatuim impotriva unei astfel de masuri", a spus Erik de Vrijer.
De asemenea, el a atras atentia ca actuala cota de TVA de 24% nu este aplicata eficient si nu se colecteaza decat jumatate din cat ar trebui.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, el a atras atentia ca actuala cota de TVA de 24% nu este aplicata eficient si nu se colecteaza decat jumatate din cat ar trebui.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News