Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt motivele pentru care FMI nu agreeaza TVA diferentiat pentru alimente?

care-sunt-motivele-pentru-care-fmi-nu-agreeaza-tva-diferentiat-pentru-alimente

Seful misiunii FMI, Erik de Vrijer, a declarat, marti, ca nu este de acord cu cota de TVA redus la alimente, pentru ca nu este clar in ce fel ar ajuta fermierii si, in plus, ar duce si mai mult la fragmentarea sistemului de TVA.


"In general, nu am sfatui sa se mearga in aceasta directie pentru un numar de motive. In primul rand acum cand avem o seceta care creaza unele probleme pentru fermieri, nu este foarte clar cum scazand rata la TVA pe produsele alimentare acesta ii va ajuta pe acei oameni. Este mai bine ca daca exista o problema specifica a unui grup specific pe o perioada specifica sa ai mai degraba subventii directe decat sa schimbi sistemul fiscal. in al doilea rand, experiente dintr-un numar de tari ne arata ca daca scazi TVA la alimente sau ca in alte tari la restaurante si hoteluri, acesta nu are un efect pozitiv asupra economiei. Adica o creare de locuri de munca sau mai multe investitii, ci pur si simplu este un transfer catre proprietarii din sector. Avand in vedere ca acesta ar fragmenta si mai mult sistemul de TVA, noi sfatuim impotriva unei astfel de masuri", a spus Erik de Vrijer.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


De asemenea, el a atras atentia ca actuala cota de TVA de 24% nu este aplicata eficient si nu se colecteaza decat jumatate din cat ar trebui.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016