Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Carnea de porc se va scumpi incepand cu luna aprilie
Producatorii avertizeaza ca majorarea de pret va fi in medie de 15-30 la suta, una dintre cauzele principale fiind exporturile masive mai ales in tarile asiatice.
Reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii avertizeaza printr-un comunicat ca pretul carnii de porc va creste in Romania, in medie, cu 15-30%, incepand cu luna aprilie.
In acelasi document se arata ca in primul trimestru din 2017, pretul mediu de achizitie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare fata de 2016, respectiv cu 12% peste valoarea inregistrata in 2015.
De asemenea, o crestere importanta s-a consemnat in ultimele 12 luni la pieptul de porc, unde pretul de tranzactionare s-a majorat cu 40%. De asemenea, la jambon s-a inregistrat o crestere a pretului de 25%, la fel si la alte piese rezultate din transare.
Conform datelor prezentate de Comisia Europeana in luna martie a acestui an, in cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piata Carnii, se estimeaza ca aceasta crestere a pretului carnii de porc va urma o curba ascendenta pana in a doua parte a anului 2017, cand va avea loc o stagnare.
Printre cauzele care au condus la cresterea pretului carnii de porc la nivel european se afla cresterea semnificativa, in cursul anului 2016, a exportului de carne de porc in tarile asiatice, in special in China, Japonia si Hong Kong, respectiv scaderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de varsta. Este vorba de o scadere de pana la 2,3% la exemplarele tinere intre 20-50 kg si de 1,1% la porcii la ingrasat intre 50-80 kg.
In plus, pe relatia China exporturile de carne de porc au reprezentat 44,9% din totalul exporturilor in tari terte a acestui produs. De altfel, in luna ianuarie 2017, a fost semnalata o crestere a exporturilor cu 20% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2016, suprematia detinand-o in continuare China, urmata de Hong Kong si Coreea de Sud.
In acelasi document se arata ca in primul trimestru din 2017, pretul mediu de achizitie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare fata de 2016, respectiv cu 12% peste valoarea inregistrata in 2015.
De asemenea, o crestere importanta s-a consemnat in ultimele 12 luni la pieptul de porc, unde pretul de tranzactionare s-a majorat cu 40%. De asemenea, la jambon s-a inregistrat o crestere a pretului de 25%, la fel si la alte piese rezultate din transare.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Conform datelor prezentate de Comisia Europeana in luna martie a acestui an, in cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piata Carnii, se estimeaza ca aceasta crestere a pretului carnii de porc va urma o curba ascendenta pana in a doua parte a anului 2017, cand va avea loc o stagnare.
Printre cauzele care au condus la cresterea pretului carnii de porc la nivel european se afla cresterea semnificativa, in cursul anului 2016, a exportului de carne de porc in tarile asiatice, in special in China, Japonia si Hong Kong, respectiv scaderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de varsta. Este vorba de o scadere de pana la 2,3% la exemplarele tinere intre 20-50 kg si de 1,1% la porcii la ingrasat intre 50-80 kg.
In plus, pe relatia China exporturile de carne de porc au reprezentat 44,9% din totalul exporturilor in tari terte a acestui produs. De altfel, in luna ianuarie 2017, a fost semnalata o crestere a exporturilor cu 20% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2016, suprematia detinand-o in continuare China, urmata de Hong Kong si Coreea de Sud.
Autor:
Florescu George
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News