Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Producatorii avertizeaza ca majorarea de pret va fi in medie de 15-30 la suta, una dintre cauzele principale fiind exporturile masive mai ales in tarile asiatice.
Reprezentantii Asociatiei Romane a Carnii avertizeaza printr-un comunicat ca pretul carnii de porc va creste in Romania, in medie, cu 15-30%, incepand cu luna aprilie.
In acelasi document se arata ca in primul trimestru din 2017, pretul mediu de achizitie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare fata de 2016, respectiv cu 12% peste valoarea inregistrata in 2015.
De asemenea, o crestere importanta s-a consemnat in ultimele 12 luni la pieptul de porc, unde pretul de tranzactionare s-a majorat cu 40%. De asemenea, la jambon s-a inregistrat o crestere a pretului de 25%, la fel si la alte piese rezultate din transare.
Conform datelor prezentate de Comisia Europeana in luna martie a acestui an, in cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piata Carnii, se estimeaza ca aceasta crestere a pretului carnii de porc va urma o curba ascendenta pana in a doua parte a anului 2017, cand va avea loc o stagnare.
Printre cauzele care au condus la cresterea pretului carnii de porc la nivel european se afla cresterea semnificativa, in cursul anului 2016, a exportului de carne de porc in tarile asiatice, in special in China, Japonia si Hong Kong, respectiv scaderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de varsta. Este vorba de o scadere de pana la 2,3% la exemplarele tinere intre 20-50 kg si de 1,1% la porcii la ingrasat intre 50-80 kg.
In plus, pe relatia China exporturile de carne de porc au reprezentat 44,9% din totalul exporturilor in tari terte a acestui produs. De altfel, in luna ianuarie 2017, a fost semnalata o crestere a exporturilor cu 20% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2016, suprematia detinand-o in continuare China, urmata de Hong Kong si Coreea de Sud.
In acelasi document se arata ca in primul trimestru din 2017, pretul mediu de achizitie pentru carcasa de porc a fost cu 26% mai mare fata de 2016, respectiv cu 12% peste valoarea inregistrata in 2015.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
De asemenea, o crestere importanta s-a consemnat in ultimele 12 luni la pieptul de porc, unde pretul de tranzactionare s-a majorat cu 40%. De asemenea, la jambon s-a inregistrat o crestere a pretului de 25%, la fel si la alte piese rezultate din transare.
Conform datelor prezentate de Comisia Europeana in luna martie a acestui an, in cadrul Consiliului Economic al Observatorului pentru Piata Carnii, se estimeaza ca aceasta crestere a pretului carnii de porc va urma o curba ascendenta pana in a doua parte a anului 2017, cand va avea loc o stagnare.
Printre cauzele care au condus la cresterea pretului carnii de porc la nivel european se afla cresterea semnificativa, in cursul anului 2016, a exportului de carne de porc in tarile asiatice, in special in China, Japonia si Hong Kong, respectiv scaderea efectivelor de porcine, la toate categoriile de varsta. Este vorba de o scadere de pana la 2,3% la exemplarele tinere intre 20-50 kg si de 1,1% la porcii la ingrasat intre 50-80 kg.
In plus, pe relatia China exporturile de carne de porc au reprezentat 44,9% din totalul exporturilor in tari terte a acestui produs. De altfel, in luna ianuarie 2017, a fost semnalata o crestere a exporturilor cu 20% mai mare fata de aceeasi perioada a anului 2016, suprematia detinand-o in continuare China, urmata de Hong Kong si Coreea de Sud.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News