Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Cat de sanatos e consumul de fructe uscate
Desi nu sunt la fel de bogate in vitamine ca cele proaspete, fructele uscate constituie o importanta sura de proteine si minerale.
In aceasta perioada, in care fructele proaspete, abia culese din gradina, sunt o amintire, o alternativa pentru cei care le consumau frecvent ca desert sunt fructele uscate, care pastreaza aroma, gustul placut dar si o serie de proprietati care le fac benefice pentru sanatatea organismului. Principalul inconvenient ar fi acela ca, prin uscare, fructele işi pierd o mare parte din vitamina C, dar si valorile nutritive, insa beneficiile fructelor uscate constau in faptul ca isi pastreaza integral nivelul de fibre si de fier.Caisele uscate au un continut ridicat de calciu, fosfor, potasiu, fier si zinc.
Cinci caise proaspete contin aproimativ 75 de calorii si in jur de 15 grame de zahar. In plus, sunt dulci, aromate, pot inlocui un desert si alte dulciuri si dau senzatia de satietate. Pe de alta parte, aceeasi cantitate de caise uscate contine 313 calorii. Tot ca o comparatie, mai trebuie precizat ca o caisa proaspata contine 90 de miligrame de potasiu, in schimb o caisa uscata are doar 40 de grame de potasiu.
Merele uscate, fara adaos de zahar, sunt foarte bogate in fibre si potasiu. Concret, 150 de grame de mere uscate contin 387 de miligrame de potasiu, ceea ce reprezinta 11 la suta din doza recomandata zilnic. Merele sunt sarace in grasimi si au un nivel ridicat de fibre dietetice, aproximativ 8 grame din 150 de grame de mere, sau 30 la suta din doza zilnica recomandata.
Stafidele au un continut ridicat de vitamina B6, de fier si potasiu. Sunt pline de fibre, 150 de grame de stafide continand 21 la suta din cantitatea zilnica recomandata, adica aproximativ 5 grame. Cei care tin la silueta trebuie sa tina cont de faptul ca o portie de stafide are 434 de calorii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Si prunele uscate pot reprezenta o sursa buna de fibre. Sunt bogate in vitamina D, potasiu, vitaminele B6 si A. O portie de prune deshidratate contine 418 calorii.
Smochinele pot fi folosite in multe reţete pentru produse de patiserie, in locul grasimii, caz in care se poate inlocui jumatate din cantitatea de grasime recomanda, cu piure de smochine. Smochinele uscate contin calciu, fibre, potasiu, magneziu, fier si vitamina K.
Autor:
Panait Elena
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Idei de afaceri in agricultura