Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cate tipuri de anvelope industriale sunt? Cum il alegem pe cel potrivit?

cate-tipuri-de-anvelope-industriale-sunt-cum-il-alegem-pe-cel-potrivit

Anvelopele industriale reprezinta interfata finala a utilajelor si masinariilor si joaca un rol important in performantele la sol ale vehiculelor. Selectarea anvelopei corect ar trebui sa se faca printr-o analiza aprofundata a dimensiunii necesare, a conditiilor de sol intalnite si a sarcinilor care trebuie efectuate. Iar pentru a face acest proces mai usor, ti-am pregatit un articol scurt si concis despre tipurile de anvelope industriale disponibile si cum sa alegi optiunea potrivita.


Tipuri de anvelope industriale

Exista diferite tipuri de anvelope industriale, fiecare avand caracteristici specifice care le fac potrivite pentru anumite aplicatii. Principalele tipuri de anvelope industriale sunt: anvelopele pneumatice conventionale, anvelopele solide si anvelopele poliuretanice.
 
Anvelope pneumatice conventionale

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Anvelopele pneumatice conventionale sunt cele mai comune tipuri de anvelope industriale si sunt utilizate in principal in aplicatii in aer liber. Acestea sunt umplute cu aer si au un design cu peretele lateral flexibil. Anvelopele pneumatice sunt flexibile si pot absorbi socurile, oferind o tractiune buna.
 
Anvelopele pneumatice conventionale sunt potrivite pentru terenuri accidentate si pot sustine sarcini grele. Cu toate acestea, pot fi mai vulnerabile la perforatii si pot necesita intretinere frecventa.
 
Anvelope solide/presate

Anvelopele solide sunt fabricate din cauciuc solid si nu necesita aer pentru a functiona. Acestea sunt extrem de durabile si rezistente la perforatii, facandu-le potrivite pentru medii cu obiecte ascutite sau depozite cu soluri dure.
 
Anvelopele solide ofera o stabilitate excelenta vehiculelor industriale si pot suporta sarcini grele. Cu toate acestea, pot fi mai rigide si pot oferi un nivel mai scazut de confort in comparatie cu anvelopele pneumatice conventionale.
 
Anvelope umplute cu spuma

Umplerea anvelopelor cu spuma este o solutie rentabila pentru vehiculele de constructii, miniere, agricole si forestiere. Acest tip de anvelope este rezistent la deteriorarile provocate de drumurile accidentate si de pericolele industriale comune, cum ar fi cuiele si cioburile de sticla.
 
Cum alegi anvelopele industriale potrivite

Este foarte important sa alegi anvelope industriale de calitate, deoarece acestea imbunatatesc calitatea si performanta generala a utilajului. Iata cativa pasi pentru echiparea vehicului industrial cu anvelope specifice aplicatiei:
 
Care este functia vehicului?

In primul rand, cunoasterea scopului vehiculului este mult mai importanta decat cunoasterea tipului de vehicul. La urma urmei, utilajele pot fi personalizate pentru a indeplini o varietate de functii, deci este mai bine sa te concentrezi asupra modului in care vehiculul va fi utilizat.
 
Odata ce ai determinat cu ce scop vei utiliza masinaria, restul procesului va fi mult mai usor.
 
Unde va fi folosit vehiculul?

Determinarea locatiei si tipului de teren in care va fi folosit vehiculul industrial este un pas critic. Asemenea utilajelor, anvelopele sunt proiecte pentru performante optime in diferite conditii. De exemplu, anvelopele umplute cu spuma sunt excelente daca vehiculul va fi utilizat pe teren accidentat. Cu toate acestea, anvelopele se vor uza mult mai repede daca vor fi utilizate doar pe drumuri asfaltate.
 
Temperatura sau clima zonei sau a traseului trebuie, de asemenea, luata in considerare, in special pentru vehiculele care calatoresc pe distante mai lungi. Daca temperaturile cresc foarte mult in timpul calatoriei, anvelopele se pot sparge, ceea ce duce de obicei la un accident.
 
Care sunt sarcinile si viteza necesare?

Anvelopele industriale trebuie evaluate in functie de viteza maxima sigura in timp ce sprijina o sarcina maxima. Din acest motiv, este imperativ ca greutatea vehiculului, a combustibilului, a soferului si a marfurilor transportate sa fie mai mica decat sarcina maxima a anvelopei.
 
O anvelopa industriala cu o zona optima de contact, care ofera stabilitate, o structura robusta, rezistenta superioara la uzura si tractiune adecvata pentru scopul vehiculului, ar fi cu siguranta alegerea potrivita pentru utilajele tale industriale.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016